Görüş Bildir

Muğla Son Dakika Kaza! Marmaris Sakar Geçidinde katliam gibi kaza! 23 ölü

Sakar Geçinde hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi mi? Buca'da son dakika yola çıkan otobüs Marmaris'te feci şekilde uçurumu yuvarlandı. Peki Uçuruma yuvarlanan otobüste hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi mi? Marmaris'te son dakika feci kaza. İzmir'in Buca ilçesinde yola çıkan yolcu otobüsü, Marmaris gezisi sırasında MArmaris'e ulaştığı sıralarda feci şekilde kaza yaptı.

Muğla Son Dakika Kaza! Marmaris Sakar Geçidinde katliam gibi kaza! 23 ölü

Sakar Geçinde hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi mi? Buca'da son dakika yola çıkan otobüs Marmaris'te fci şekilde uçurumu yuvarlandı. Peki Uçuruma yuvarlanan otobüste hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi mi? Marmaris'te son dakika feci kaza. İzmir'in Buca ilçesinde yola çıkan yolcu otobüsü, Marmaris gezisi sırasında MArmaris'e ulaştığı sıralarda feci şekilde kaza yaptı. İzmir Buca'dan yola çıkan yolcu otobüsünün Marmaris'e anneler günü sebebiyle gittiği öğrenildi. Sakar Geçidi mevkisinde uçuruma yuvarlanan otobüs içeirisnde maalesef yaşanan can pazarında 23 kişinin yaşamını yitirdiği 11 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Kaza da hayatını kaybeden kişilerin hakkında henüz bir kimlik bilgisine ulaşılmadı. Ancak geziyi hazırlayan kişinin eşinin kendi otobüsünden Aydın da oldukları zaman inip, kaza yapana otobüse bindiği öğrenildi.

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada çok sayıda ölü olduğu belirtilirken olay yerine ambulanslar ve sağlık ekibiyle, itfaiye ekipleri de sevk edildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada çoğunluğu kadın ve çocuk 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Vali, daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı. Vali'nin verdiği bilgiye göre tur otobüsü yerli turistleri taşıyordu. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Edinilen bilgiye göre, günü birlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris’e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı araç, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde kontrolünü kaybederek uçuruma yuvarlandı. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada 17 kişinin öldüğünü 14 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında durumu kritik olanlardan 3 kişi daha hastane yolunda hayatını kaybetti. Çiçek, "Kaza olduğunda 17'ydi. Daha sonra hastane yolunda 3 kişi daha vefaat etti. 11 ağır yaralımız var. Başımız sağolsun inşallah yaralılar şifa bulur. Başımız sağolsun. Bu yarım otobüs. Tur otobüsü. İçlerinde yabancı turist yok. Kazanın nedeni inceliniyor. Aracın freni patlamış olabilir deniyor. Konu inceleniyor" dedi.

KAZA YERİNDE UZUN KUYRUKLA OLUŞTU

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca,ÿ kilometrelerce kuyruk oluştu. Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.    

SÜRÜCÜ HATASI MI

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.

ANNELER GÜNÜ İÇİN YOLA ÇIKMIŞ

Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İZmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.

SAKAR GEÇİDİ HAKKINDA

Sakar Geçidi, Fethiye ve Marmaris’ten Muğla yönüne doğru seyahat ederken iki yolun kesiştiği nokta olan Gökova mevkiinden başlar. D-550 karayolu üzerinde 9 km uzunluğunda olan geçit %10 eğime sahiptir. Eşsiz manzarası ile size enfes bir görsel şölen sunar. İnsanın içini huzur ile dolduran bu manzara karşısında pedallamak ise ayrı bir zevktir. Gerek çıkış, gerek iniş her ikisinin de zevki bir başkadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir