Görüş Bildir

Muğla'da ev yangını: 3 yaralı

Yangın sırasında evde bulunan 2 çocuk, babaları ve komşuları tarafından kurtarıldı

Muğla'da ev yangını: 3 yaralı
Muğla'da bir evde çıkan yangında 2'si çocuk 3 kişi yaralandı. Yangın esnasında evde bulunan 2,5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğu, babaları ve komşuları evin camlarını kırarak dışarı çıkardı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muslihittin Mahallesi Cem Sokak'ta 4 katlı bir apartmanın zemin katında ikamet eden Yusuf Akyağcı'ya ait evde yangın çıktı. Sabah okula ve kreşe geç gidecekleri için çocuklarını evde bırakarak dışarı çıkan baba Yusuf Akyağcı, eşi çalıştığı için çocuklarını almak üzere eve döndü. Bu sırada evden yükselen dumanları fark eden Akyağcı ile komşuları, evin camlarını kırarak, 6 yaşındaki Büşra ve 2,5 yaşındaki Berat Akyağcı'yı evden çıkarmayı başardı. Camı kırarken yaralanan ve dumandan etkilenen baba ile vücudunda yanıklar oluşan ve dumandan zehirlenen çocuklar, ambulansla Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklardan 2,5 yaşındaki Berat Akyağcı, ilk müdahalenin ardından İzmir'e sevk edildi. 6 yaşındaki Büşra ise hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Evin camlarını kırarak çocukları dışarı çıkardıklarını anlatan komşu Saadet Demir, evde yangın başladığını fark edince çocukların babası ile pencereden içeriye girdiklerini ve yoğun dumana rağmen çocukları dışarı çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, maddi hasar meydana geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi