Görüş Bildir

Muğla'da kazada hayatını kaybedenlerin cenazesi teslim ediliyor! Acı çok büyük

İzmir Buca'dan yola çıkan yolcu otobüsünün dün Muğla'da geçirdiği korkunç kaza da 23 can hayatını kaybetti. Aynı mhalleden olduğu belirlenen kişilerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor. Buca'da bugün anneler günü yok.

Muğla'da kazada hayatını kaybedenlerin cenazesi teslim ediliyor! Acı çok büyük

İzmir Buca'dan yola çıkan yolcu otobüsünün dün Muğla'da geçirdiği korkunç kaza da 23 can hayatını kaybetti. Aynı mhalleden olduğu belirlenen kişilerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor. Buca'da bugün anneler günü yok. Hayatıı kaybedenlerin kimlikleri konusunda dün akşam saatlerinde açıklama yapılırken. bugün yaşanan çok büyük acının da tarifi yok.

Muğla'da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 8'inin cenaze namazı öğle namazının ardından Buca'daki Eyüp Sultan Camii'nde kılındı. Binlerce vatandaş son görevlerini yerine getirmek için camiye akın etti. Cenazeye Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Ayşe Nur Namlı Arkan, Serpil kaldırımcı ve Mükerrem Salcan'ın cenazeleri camiye getirildiği sırada gözyaşı sel oldu.

Selda Altay’ın kızları Buse ve Sude, Anneler Günü’nde cenazesine geldikleri annelerinin tabutuna bir buket kırmızı karanfil bıraktı. Hatice Güllü’nün yeğeni Yağmur da teyzesinin tabutu başında gözyaşı döktü.

Ayşe Kolcu’nun kızı Seda Kolcu da annesinin tabutuna sarılarak ağlarken, komşuları teselli etmek için ona sarıldı.

Mükerrem Salcan’ın eşi Erdoğan Salcan, önce tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Fenalaşan Erdoğan Salcan, biraz uzaktaki sandalyeye oturtuldu. Eşinden ayrı kalmak istemeyen Salcan sandalyesini tabutun yanına getirerek oturmaya devam etti.

KOCAOĞLU ZİYARET ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina ile acılı aileret taziye ziyaretinde bulundu. Kocaoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çoğunluğu Bucadan olan kadınlarımız, çocuklarımız, Anneler Günü etkinliği çerçevesinde Marmarise gidip bir gezi yapmak istiyorlar ama maalesef Muğlayı geçtikten sonra Sakarda, henüz belli olmayan nedenlerle, büyük ihtimal fren patlaması nedeniyle araç uçuruma yuvarlanıyor. 24 kardeşimiz vefat ediyor, 10 yaralımız var. İkisinin çok ağır olduğu bilgisini aldık. Hepimiz üzüntülüyüz. Çok büyük bir kayıp. Çok büyük birfacia. Yaraları sarmaktan, sabır etmekten ve hayatını kaybeden hemşehrilerimizin yakınlarına destek olmaktan başka çaremiz yok. Hepimizin başı sağolsun. Nur içinde yatsınlar. Yakınlarına sabır diliyoruz."

2 CENAZE DAHA TESLİM EDİLDİ

Midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 22'sinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından gece yakınlarına teslim edilmiş, kalan 2 kişinin cenazesi ise yakınlarının Ankara ve Çanakkale'den gelecek olması nedeniyle bekletilmişti.

Hayatını kaybeden Zübeyde Çalık ve Feray Akın'ın cenazesi de sabah saatlerinde Muğla Adli Tıp Kurumuna gelen yakınlarına teslim edildi. Çalık ve Akın'ın yakınlarının, cenazeleri alırken gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Cenazeler, Çanakkale Kepez Belediyesi aracıyla Çanakkale'ye götürüldü. Bu arada, Çanakkale'de yaşayan Akın'ın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim gören kızı Neslihan'ı ziyarete gittiği öğrenildi. (hürriyet)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir