Görüş Bildir

Muhtarlık binasının yıkımına tepki

Samsun'un merkez İlkadım İlçe Belediyesi'nce 6 ay önce yapılan Liman Mahallesi Muhtarlığı'nın hizmet verdiği tek katlı prefabrik yapı, aynı belediye tarafından bugün işgal ettiği gerekçesiyle yıkıldı.

Muhtarlık binasının yıkımına tepki

İlkadım İlçesi Liman Mahallesi Muhtarlığı’nın daha iyi şartlarda hizmet vermesi için 6 ay önce Ak Partili İlkadım İlçe Belediyesi tarafından Öğretmenler Parkı içine tek katlı 25 metrekare kapalı alana sahip prefabrik muhtarlık hizmet birimi yapıldı. Belediye zabıta ekipleri bugün muhtarlık hizmet birimine gelerek tek katlı yapının içindeki eşyaları boşaltarak dışarı çıkardı. Ardından yapının yıkımına başlandı. Duruma tepki gösteren Liman Mahallesi Muhtarı Ünzile Şahin, şöyle dedi:
"Sabah zabıta ekipleri geldi ve burayı işgal ettiğim için boşaltmamı istediler. Bana kesinlikle bir uyarı; tebligat yapılmadı. Ben mahalle muhtarıyım, seçimle geldim. Sayın Belediye Başkanı fotoğraflarını seçimlerin öncesinde muhtarlık binasına asmadığım için bu haldeyim. Parti yanlısı olmadığım için parti çalışmalarına ve yemeklerine gitmediğim için şu an dışarıdayım. Şimdilik parkın içinde bu şekilde muhtarlık hizmetini vereceğim. Bu yapıyı İlkadım Belediyesi 6 ay önce kendileri yapmıştı. Önceki muhtarlık binası yaklaşık 100 metre ileride yine prefabrik bir yapıydı. Çok eski olduğu için belediye tarafından yenisi yapılmıştı. Ama şimdi 6 ay önce yaptıklarını yıkıyorlar. Bundan sonra seyyar muhtar olarak görev yapacağım."
Yıkım sırasında park içinde 10 kişilik zabıta ekibi görev yaptı. Ayrıca CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin’de yıkım işleminin başlatılmasının ardından bölgeye gelerek Muhtar Ünzile Şahin'den bilgi aldı. 
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise konu ile ilgili olarak, daha önce Liman Mahallesi Muhtarlığı'nın yeriyle ilgili sorunu olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:
"Bir de ona geçici bir süreyle parkın içinde yer göstermiştik. Prefabrik bir yapı yapıldı. Ama vatandaşlarda park yerinin bu şekilde işgal edilmesinden rahatsızlık duyuyorlardı. Parklar kamusal halka açık alanlar olduğu için vatandaşların yoğun şikayetleri vardı bize. Bizde bu şikayetleri dikkate alarak muhtara bir çok kez uyarılarda bulunduk. Uyarıları dikkate almayınca ona verilen süre dolduğu için yıkımı yaptık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi