Görüş Bildir

Muş Gündoğan Köyü'nde epilepsi hastası çocuk zırhlı ambulans ile 5 saatlik mücadele sonrasında kurtarıldı

MUŞ'un Gündoğan Köyü'ndeki epilepsi hastası 5 yaşındaki Bünyamin Kırmızıyıldız, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle hastaneye gidemedi. Ekipler, Bünyamin Kırmızıyıldız'ı 5 saat süren yol açma çalışmaları sonrası ulaşarak hastaneye götürebildi

Muş Gündoğan Köyü'nde epilepsi hastası çocuk zırhlı ambulans ile 5 saatlik mücadele sonrasında kurtarıldı

Merkeze bağlı 45 kilometre uzaklıktaki Gündoğan Köyü’nde ailesi ile yaşayan Bünyamin Kırmızıyıldız, epilepsi hastalığı nedeniyle gece geç saatlerde rahatsızlandı. Yakınlarının 112 ve İl Özel İdare ekiplerine haber vermesinin ardından harekete geçildi. Tipi ve fırtına nedeniyle sürekli kapanan ve kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu yolda İl Özel İdaresi’ne ait iki iş makinesiyle yol açma çalışmaları başlatıldı. 112 Acil Servis’e ait paletli ambulans köye yaklaşık 2 kilometre kala yolun kapalı olması nedeniyle ilerleyemedi. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar sonucu yolun açılmasıyla hastaya saat 11.00 sıralarında ulaşıldı. Bünyamin Kırmızıyıldız, sağlık ekiplerince paletli ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Küçük Bünyamin'in babası Seyithan Kızılyıldız, oğlunun rahatsızlanması üzerine 112’ye haber verdiklerini, ancak paletli ambulansın tipi ve fırtına nedeniyle yolda kaldığını söyledi.

Ekiplerle birlikte hasta kurtarma çalışmalarına katılan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fesih Çakır ise "Bügün 112 bizi aradı ambulanslarının yolda mahsur kaldığını bildirdiler. Bunun üzerine İl Özel İdaresi ekibi olarak biz de yola çıktık. Yoldaki çalışmaların ne kadar sıkıntılı, özellikle yüksek kesimlerde karın, fırtınanın çalışmaları ne kadar etkilediğini hep beraber gördük"

Öte yandan Muş'a doğru gitmekte olan 3 araç da tipi ve fırtına nedeniyle yolda kaldı. İl Özel İdare ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda yolda kalan 15 kişi kurtarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir