Görüş Bildir

MUŞ'ta 400 köy korucusu alımına 5 bin başvuru

MU'ta köy korucusu alımı ile ilgili başlayan başvurular için 400 köy koruması alınacağı haberi üzerine 5 bin başvuru yapıldığı belirtildi

MUŞ'ta 400 köy korucusu alımına 5 bin başvuru

MU'ta köy korucusu alımı ile ilgili başlayan başvurular için 400 köy koruması alınacağı haberi üzerine 5 bin başvuru yapıldığı belirtildi

Muş'ta kent merkezi ve ilçelerde istihdam edilecek 400 köy korucusu kadrosu için 5 bin kişi başvurdu.

Valiliğin kent genelinde 400 köy korucusunun istihdam edileceği duyurusunun ardından çok sayıda kişi müracaatta bulundu.

Köy korucusu adaylarının, başvuru şartları arasında bulunan sağlık raporunu alabilmek için geldiği Muş Devlet Hastanesine yoğunluk yaşandı.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Murat Kılıç, sağlık raporu almak için şu ana kadar 5 bin kişinin başvuru yaptığı söyledi.

Raporların zamanında alınabilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını belirten Kılıç, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve işlemlerin daha seri yürütülmesi amacıyla özel bir ekip oluşturduk. Bu ekiplerimiz vardiyalı olarak hafta sonu da çalıştı. Özellikle heyet biriminde görev yapan arkadaşlarımız gece geç saatlere kadar çalışıyor" dedi.

'Gençler korucu olmak için müracaat ediyor'

Muş Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Subaşı da açıklanan kadronun kent için yetersiz olduğunu kaydetti.

"400 kadro kent için çok az. Bu sayının önümüzdeki dönemlerde artırılması gerekiyor" diyen Subaşı, "Özellikle gençler korucu olmak için yoğun müracaat ediyor. Koruculuk sistemi vatandaşlara iş imkanı sunarken, bölgenin huzuruna da katkı sunuyor. Başvuruların fazla olması herkesin huzur isteğinin bir göstergesidir" ifadesini kullandı.

Köy korucusu olmak isteyen Ünal Er de en büyük amacının devletin yanında güvenlik güçleriyle birlikte görev yapmak olduğunu dile getirdi.

Kentte 3 bin 407 köy korucusu görev yapıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir