Muş'ta Hortum

Yaygın beldesinde meydana gelen hortum, bazı evlerin çatılarını uçurdu ve elektrik direklerine zarar verdi.

Muş'ta Hortum

MUŞ-Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki beldede sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, hortuma dönüştü.

Mehmet Selim Erol ile Mustafa Erol'a ait ev, iş yeri ve depoların çatılarını uçuran hortum, evlerin yakınından geçen elektrik direklerine de zarar verdi.

Olayın ardından durumu Tedaş ekiplerine haber veren Erol ailesi, direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından komşularının da yardımıyla etrafa saçılan sac ve kalasları toplamaya çalıştı.

HORTUM FENA VURDU

Mehmet Selim Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, evde bulundukları sırada büyük bir gürültü duyduklarını ve korkuya kapıldıklarını söyledi.

Erol, "Ailemle birlikte evde oturuyorduk ve büyük bir gürültüyle irkildik. İlk etapta deprem olduğunu düşündük ve dışarı çıkmaya çalıştık. Kapıyı açtığımızda hortumun şiddetini gördük. Gürültüyle birlikte evin çatısının uçtuğunu fark ettik ve kapının hemen yakınında bekledik. Ardından elektriklerimiz kesildi ve geceyi karanlıkta geçirdik" dedi.

Hortum sonucu 2 evde hasar meydana geldiğini belirten Erol, hortumun ardından çatıların uçtuğunu ve maddi durumlarının çatıları onarmaya yetmediğini ifade etti.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışması yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz