Nevşehir Avanos'ta 47 yaşında cinnet geçiren anne 21 yaşındaki üniversite öğrencisini vurup, intihar etti

47 yaşındaki Nuriye Uçurgan isimli cani anne Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Sarılar Köyü'nde yaşamaktaydı. Üniversite öğrencisi kızı Meryem Oral'ı eline geçirdiği silahla hunharca katledip, ardından da silahı kendine doğrulttu. Anne Nuriye Uçurgan ve üniversite öğrencisi kızı Meryem Oral kurtarılamayarak öldü

Nevşehir Avanos'ta 47 yaşında cinnet geçiren anne 21 yaşındaki üniversite öğrencisini vurup, intihar etti

47 ytaşındaki Nuriye Uçurgan isimli cani anne Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Sarılar Köyü'nde yaşamaktaydı. Üniversite öğrencisi kızı Meryem Oral'ı eline geçirdiği silahla hunharca katledip, ardından da silahı kendine doğrulttu.  Anne Nuriye Uçurgan ve üniversite öğrencisi kızı Meryem Oral kurtarılamayarak öldü

Nuriye Uçurgan, boşandığı eşinden olan Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi kızı Meryem Oral'la evde bilinmeyen nedenle tartıştı. Anne Uçurgan, tartışmanın büyümesi üzerine iddiayla göre tabancayla kızına ateş etti. Nuriye Uçurgan daha sonra aynı tabancayı kendi başına dayayıp ateşledi.

Evden silah seslerini duyan komşuları durumu köy muhtarı Halit Kılıç'a, muhtar da Jandarma ve 112 Acil Servis

ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. 112 Acil Servis ekipleri ise yaptıkları incelemede anne ve kızının öldüğünü tespit etti.

Avanos Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, cenazeler otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Nevşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

Nevşehir, Muşkara adlı bir köy iken, şehir halini almaya başlamasından sonra, 18 yüzyılda Osmanlıca "yeni kent" anlamındaki bugünkü adını almıştır.

Nevşehir, 6429 sayılı yasa ile Nevşehir 20 Temmuz 1954 tarihinde il haline getirildi. Kırşehir ve Kırşehir'e bağlı Mucur, Avanos,Hacıbektaş (1945'te ilçe oldu), Kayseri'ye bağlı Ürgüp (1935'te ilçe oldu), Niğde'ye bağlı Arapsun (1948'de Gülşehir adını aldı)Nevşehir'in ilçeleri haline getirildi. Kozaklı ve Hamamorta köyleri Avanos'a bağlı birer köy iken birleştirilerek 1954'te Kozaklı adıyla ilçe olarak Nevşehir'e bağlandı. Kırşehir 1957'de tekrar il yapıldı. Mucur ilçesi ile beraber Nevşehir'den ayrıldı. Daha önceleri Melegübü ismi ile anılan bir bucak merkezi olan Derinkuyu 1 Nisan 1960'ta ilçe durumuna getirildi. Acıgöl kasabası ise 4 Temmuz 1987'de ilçe olmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz