Görüş Bildir

New York Times Meydanı'nda katliam anları

ABD'nin New York eyaletine bağlı ünlü Times Meydanı'da adeta mahşer dakikaları yaşandı. Times Meydanı'nda bir aracın yayaların içine girdiği anlar kaydedildi. Times Meydanı'ndan gelen bilgilere göre 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 12 kişinin yaralandığı açıklandı.

New York Times Meydanı'nda katliam anları

ABD'nin New York eyaletine bağlı ünlü Times Meydanı'da adeta mahşer dakikaları yaşandı. Times Meydanı'nda bir aracın yayaların içine girdiği anlar kaydedildi. Times Meydanı'ndan gelen bilgilere göre 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 12 kişinin yaralandığı açıklandı. Olay ile alakalı terör saldırısı eylemi yapıldığı yönünde iddialar ortaya atılsa da durumun böyle olmadığı ve kaza meydana geldiği belirlendi.

TERÖR EYLEMİ GİBİ GÖRÜNMÜYOR'

Görgü tanıkları, aracın ters yönde gittikten sonra yayalara vurduğunu ve hareketlerinin "kasıtlı göründüğünü" söyledi. Ancak polis yetkililerinden yapılan açıklamada, "olayın terör eylemi gibi görünmediğini" belirtildi. New York polisi ve itfaiyesinin çok sayıda görevliyle olaya müdahale ettiği ve yaralıların hastaneye götürüldüğü görüldü. Aracın şoförü kısa süre içinde gözaltına alındı.

NEW YORK İTFAİYESİ: 1 ÖLÜ 12 YARALI

Olaya kısa süre içinde müdahale eden itfaiye ekipleri daha sonra yaptıkları açıklamada, 1 kişinin hayatını kaybederken 12 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI: TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNA DAİR GÖSTERGE YOK

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, Times Meydanı'ndaki olayın ardından açıklama yaptı ve "Bunun terör eylemi olduğuna dair hiçbir gösterge yok." dedi.

Yaralanların tedavi altına alındığını, 4 kişinin durumunun kritik olduğunu belirten De Blasio, 26 yaşındaki ABD vatandaşı sürücünün gözaltına alındığını söyledi.

New York Polis Teşkilatı ise sürücü Richard Rojas'ın 2008 ve 2015 yıllarında alkollü araç kullanmaktan sabıkalı olduğunu bildirdi..

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir