Görüş Bildir

Nusaybin Şehitleri dualarla uğurlandı

Nusaybin'de terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda dün şehit düşen 5 asker ve 1 polis için Mardin'de tören düzenlendi.

Nusaybin Şehitleri dualarla uğurlandı
Nusaybin İlçesi'nde dün Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıyı patlatması sonucu meydana gelen göçükte şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya, uzman çavuşlar Bekir Kelleci, Mehmet Polat, Aycan Özdil ve İbrahim Akdemir ile Özel Harekat polisi İsrafil Kargı için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi.
70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Ak Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez, Orhan Miroğlu, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
'KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ'
Tören, şehit düşen güvenlik görevlilerinin öz geçmişi okunduktan sonra şehitler için İl Müftü vekili İsmail Ünal dua etti.
Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda arkadaşlarını şehadete uğurladıklarını söyledi. Yüzbaşı Yay, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
'HANİ BABA BUGÜN GELECEKTİN?'
Konuşmanın ardından Nusaybin'de şehit olan 1 polis ve 5 askerin cenazeleri defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Uğurlamada şehitlerin yakınları uzun süre ağıt yakıp  tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. 
Diyarbakırlı olan şehit uzman çavuş İbrahim Akdemir'in kızı Melek Akdemir babasının  tabutuna sarılarak "Hani baba bugün gelecektin? Annem senden bana emanet. Emanetine çok iyi bakacağım" dedi. Şehidin annesi ise "Onları sevindirmeyeceğiz. Ağlamayacağız. Aslan yürekli oğlum. Şehit kokulu oğlum. Bizden Peygambere selam söyleyin" diyerek ağıt yaktı.
Törenden sonra şehit Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya ile jandarma uzman çavuşlardan Aycan Özdil'in cenazeleri memleketleri Balıkesir'e, Bekir Kelleci'nin cenazesi Giresun'a, Mehmet Polat'ın cenazesi Kayseri'ye, İbrahim Akdemir'nin cenazesi Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne, Özel Harekat polisi İsrafil Kargı'nın cenazesi ise  Kahramanmaraş'a gönderildi.
Törene katılanlar, açtıkları dev Türk Bayrağıyla yürüyerek teröre tepki gösterdi.

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi