Ödemiş'te motosiklet kazası! Lise öğrencisi Erhan Şimşek öldü

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki lise öğrencisi Erhan Şimşek hayatını kaybetti.

Ödemiş'te motosiklet kazası! Lise öğrencisi Erhan Şimşek öldü

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Ödemiş’ten Zeytinlik (Gölcük) yönüne doğru seyreden M.A. (56) yönetimindeki 35 Z 8116 plakalı otomobil, Zeytinlik yakınlarındaki bir siteye dönüş yapmak isterken arkadan hızla geldiği öne sürülen Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Erhan Şimşek’nin (17) yönetimindeki 35 ZIU 58 plakalı motosikletle yan yana çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Erhan Şimşek, kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan otomobil sürücüsü M.A. serbest bırakıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Ödemiş Türkiye’nin batısında Ege bölgesinde İzmir iline bağlı bir ilçedir. 2014 yılı nüfus verilerine göre toplam nüfusu 129.407'dir. Ödemiş´in İzmir’e uzaklığı 113 kilometredir. Denizden yüksekliği 123 metre olup en yüksek noktası 2157 metre ile Bozdağlar'dır. Yüzölçümü 107.900 hektardır. Büyük bir kısmı ovalık olan arazinin ortasından Küçük Menderes Nehri akmaktadır. Gölcük Gölüilçe topraklarında bulunur.

Bölge Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağmurlu geçer. Bozdağlar ve Aydın Dağları'na kar yağar, nem oranı %64 dür. Ödemiş bitki örtüsü genelde makidir. Dağlarda meşe ağacı türleri, kestane menengiç ve kızılçam ağaçları yetişmektedir. Ovada ise ceviz, incir, kavak, fıstıkçamı, turunçgiller, zeytin ve meyve ağaçları yer almaktadır.

Ödemiş'in ekonomisi tarıma dayalı olup ilçe yüzölçümünün %36 sı tarım arazisidir. 21 bin aileden fazlası tarımla uğraşmakta ve geçimini böylelikle sağlamaktadır. Başlıca tarım ürünleri Patates, İncir, Zeytin, karpuz, Susam, Kestane, Tütün, Üzüm, yaş sebzelerdir. Yöre verimli topraklara sahip olup, tarlalardan bir yılda üç ürün kaldırılabilmektedir. Ayrıca Bademli yöresi meyve fidanı yetiştiriliciliği ve kiraz üretimi alanlarında Türkiye ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Ayrıca Ödemiş'te üretilen bir diğer önemli ürün ise Ödemiş Deri Tulum Peyniri'dir. Tüm Ege bölgesinde enfes tadını bilmeyen yoktur. Ege bölgesinde Deri Tulum Peyniri sadece Ödemiş'te yapılmaktadır.

İlçe'nin ilçe halkı tarafından "kompir" olarak nitelendirilen sarı renkli patatesi sadece Ege Bölgesi'nde değil tüm Türkiye pazarlarında görülebilen en meşhur iki tarım ürünüdür.

İlçenin hazır yemek kültürünün en meşhur örnekleri Ödemiş kebabı, Ödemiş Sandviçi ve Tengül Pidesi'dir. Ev yemek kültüründe ise sebze ve et yemeklerine ilaveten birçok bölgede bilinmeyen ebegümeci, ısırgan, iğnelik, sarmaşık, vb gibi envai çeşit otlardan yapılan enfes ot kavurmaları mevcuttur.

Kaynak: Diyarbakır Söz