Oğlu İçin Direndi Kendisi Vuruldu!

Siirt merkeze bağlı Kemerli Köyü'nü basan PKK'lılar, kaçırmak istedikleri Ahmet Aslan'ı kurtarmak isteyen babası 65 yaşındaki Mehmet Salih Aslan'ı silahla vurarak öldürdü.

Oğlu İçin Direndi Kendisi Vuruldu!

Edinilen bilgiye göre bir grup PKK'lı, önceki gece saat 21.30 sıralarında merkeze bağlı Kemerli Köyü'ne gidip, Mehmet Salih Aslan'ın evini bastı. Birlikte oturdukları oğlu Ahmet Aslan'ı silah zoruyla yanlarına alan örgüt üyeleri, evden ayrıldı. Baba Mehmet Salih Aslan da peşlerine düştü. Ancak köy çıkışında PKK'lı militanlar, kendilerine engel olmak isteyen Mehmet Salih Aslan'ı ensesinden tek kurşunla vurdu.

OĞLUNU KURTARMAK İSTERKEN

Olayı haber alan köylüler de toplanıp silah sesinin geldiği bölgeye gidince, örgüt üyemedi paniğe kapılıp Ahmet Aslan'ı da bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleriyle güvenlik güçleri sevk edildi. Ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Salih Aslan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Dağlık alana kaçan terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİ ATİK: MÜNFERİT BİR OLAY

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Benek ve Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, hastaneye gelerek bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Olayın münferit bir olay olduğunu söyleyen Vali Atik, "Kemerli Köyü'nde Mehmet Salih Aslan adlı vatandaşımız uğradığı silahlı saldırı soncu hayatını kaybetmiştir. Olayın öğrenilmesi müteakip olay yerine ambulans sevk edilmiş. Daha sonra vatandaşımız hastaneye geldiği zaman kurtarılamamış ve vefat etmiştir. Bazı basın yayın organlarında PKK köy bastığı ve vatandaşımızı öldürdüğü şeklinde haberler çıkmıştır. PKK'nın köy basması diye bir olay yoktur. Bu münferit bir olaydır. Olay bizim tarafımızdan araştırılmaktadır, daha sonra kamuoyuna bilgi verilecektir" dedi.

VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Vali Atik'in olaya dair münferit bir olay açıklamasından kısa sonra Valilikten yazılı açıklama yapılarak, olayın PKK'lılarca gerçekleştirildiği duyuruldu.

SALDIRIYI PKK YAPMIŞ

Siirt Valiliği, dün Kemerli Köyü'ne yapılan silahlı saldırı sonucu Mehmet Salih Arslan adlı vatandaşın öldürülmesi olayını, PKK/KCK mensuplarının gerçekleştirdiğini açıkladı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "9 Eylül 2017 günü saat 21.00 sıralarında Siirt'in Merkez ilçesi Kemerli Köyünde silahlı saldırı sonucu Mehmet Salih Arslan’ın yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili olarak, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen tahkikatta yapılan araştırma ve elde edilen bulgular sonucu, meydana gelen bu hain saldırının PKK/KCK terör örgütünce işlendiği tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 5 şüpheli gözaltına alınmış olup, soruşturma genişletilerek devam etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz