Görüş Bildir

Oğlu polis olamayan anne Bakan Ünal'dan ağlayarak yardım istedi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş'ta kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kutlamalarına katıldı. Törende Bakan Ünal'ın yanına gelen Fatma Berut, ağlayarak polisliğe atanamayan oğlu için yardım istedi.

Oğlu polis olamayan anne Bakan Ünal'dan ağlayarak yardım istedi
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş'ta kentin kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kapsamında Müftülük Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara katıldı. Bakanlar Ünal ve Müezzinoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte bindiği vatandaşların bayramını kutladıktan sonra kentin düşman işgalinden kurtarılışıyla ilgili sahnelenen oyunları izledi.
Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suriye'de insanlık dramı yaşanırken Türkiye'nin insanlık adası gibi dimdik ayakta durduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bizler, hepimiz bunun mücadelesini veriyoruz; insanımız daha iyi yetişsin, çocuklarımız daha iyi eğitim görsün diye. İnsanımızın temel sorunları kalmasın, refah tabana yayılsın ve bu ülke dünya milletleri arasında hak ettiği yeri alsın. Biz her zaman bütün bunları yaparken; barıştan, kardeşlikten, insan onurundan yana olduk, orada durduk. Biz bugün bölgemizde yaşanan olaylar karşısında hangi tepkiyi verdik kardeşlerim? Biz Suriye'de bu olaylar yaşanırken, bölgemizde bu insanlık dramı yaşanırken Türkiye bir insanlık adası gibi dimdik ayakta durdu. Biz bugün insanlığın üzerinde yükseldiği değerleri yaşatıyorsak işte bunun sayesindedir. Biz kendi mabedimizin üzerine namahrem eli değmesin diye gerekirse savaşırız ve savaştık. Ama barışta biz bir kalbimiz olduğunu hatırlarız. Yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz devletimize ve milletimize Allah zeval vermesin diye dua ederiz. Barıştan, insandan ve insanın yaşatılmasından yanayızdır. Ama bizim insanımıza, bayağımıza, özgürlüğümüze hele hele kadınımıza bir el uzandı mı işte orada aslan kesiliriz Sütçü İmam gibi."


ATANAMAYAN POLİS ANNESİ AĞLAYARAK BAKANDAN YARDIM İSTEDİ

Bakan Ünal konuşmasının ardından protokol alanına geçtiği sırada kendisine seslenen ve polis okulundan mezun olmasına rağmen atanamayan oğlu 24 yaşındaki Muhammed Berut'un annesi Fatma Berut'un yanına gitti. Elbistan İlçesi'nden geldiğini söyleyen Fatma Berut ağlayarak oğlunun atanmasını isteyerek, "Oğlum iki yıl okudu, niye elediniz? Hiç suçu yoktu. Eşim inşaatta çalışıyor. Oğlum nişanlandı düğününü yapamadım. Dişimle, tırnağımla okuttum. Bir Allah, bir siz kaldınız" diyerek oğlunun atamasının yapılmasını istedi. Bakan Ünal ise "Konuşacağız" dedikten sonra protokol alanına geçip geçit törenini izledi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi