Görüş Bildir

Öğretim görevlisi cinayetine müebbet talebi

İZMİR'de, boşandığı öğretim görevlisi eşi Serpil Erfındık'ı bıçaklayarak öldüren sanık Vedat A.'nın 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet, 'Hakaret ve tehdit' suçlarından da 4 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle yargılandığı davada Savcı Göksel Er, sanığın müebbetle cezalandırılmasını istedi.

Öğretim görevlisi cinayetine müebbet talebi

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık, Buca ilçesinde, boşandığı eşi Vedat A., tarafından 15 Aralık 2013 günü Kaynaklar Mahallesi'ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Vedat A., bir hafta sonra jandarma tarafından saklandığı yerde yakalanıp, tutuklandı. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya, sanık Vedat A.,avukatı, Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Müjgan Özen Bilgen Özen ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural ve platform avukatları katıldı.
Ailenin avukatı Aytül Arıkan'ın sanık Vedat A'nın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma Savcısı Göksel Er, mütalaasında, sanığın eşini öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis, tehdit, nitelikli hırsızlık ve hakaret suçlarından da cezalandırılması yönünde talepte bulundu. Hakim Cevdet Ekizoğlu, Erfındık'ın cep telefonunu kullandığı gerekçesiyle açtığı hırsızlık davası ile cinayet davasının birleştirilmesine karar verildiğini, sanığın zararı karşıladığını belirtti. Sanık avukatı mütalaya karşı diyecekleri için süre talep etti. Mahkeme Başkanı Cevdet Ekizoğlu, talep doğrultusunda karar verip, duruşmayı erteledi.
"KADIN CİNAYETLERİNDE İNDİRİMLERİ KALDIRIN"
Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşmadan önce öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi ile çocukları cinayete kurban giden diğer aileler katılımıyla adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, kadın katillerine yasadaki indirim maddeleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Kural, "Bizler yıllardır meydanları doldurduk, kadın cinayetlerinde cezaların ağırlaştırılması için haykırdık. Meclise defalarca kez yasa teklifimizi sunduk. Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleri, ağırlaştırılmış müebbetin yasalaşmasının önemini milletvekillerinin, bakanların gözlerinin içine baka baka anlattı. Özgecan kardeşimizi kaybetmemizin ardından, kadın cinayetlerine karşı ayağa kalkan toplumun en güçlü talebi ise yine aynı oldu. Kadın cinayetlerinde indirimleri kaldırın, ağırlaştırılmış müebbeti yasalaştırın! Kadın katillerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet mücadelemizin adı olan 'Özgecan yasası' artık çıkmalıdır. Meclis bu yasayı derhal çıkarabilir, yeni meclisin böyle bir gücü ve böyle bir sorumluluğu vardır. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, kaybettiğimiz tüm kadın kardeşlerimize olduğu gibi, Serpil Erfındık kardeşimize de sahip çıkıyoruz. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar, mücadeleye devam edeceğiz "dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi