Görüş Bildir

Okul masraflarını gitar çalarak karşılıyorlar

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü öğrencisi Oğuzhan Asak ve Haktan Çinemre, eğitim masraflarını sokakta gitar çalıp şarkı söyleyerek çıkartıyor.

Okul masraflarını gitar çalarak karşılıyorlar
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü öğrencileri Oğuzhan Asak ve Haktan Çinemre, Yürüyüş Yolu'nda bir bank üzerinde gitar çalıp şarkı söyleyerek okul harçlıklarını kazanmaya çalışıyor. Haftasonları İstanbul Taksim'de bir barda sahne alan ve hafta içide okul olmadığı zamanlarda Yürüyüş Yolu'nda müzik yapan gençlere cadde üzerinen gelip geçen insanların bir kısmı bir süre izledikten sonra yollarına devam ederken, bazıları da bozuk para vererekdestek oluyor.
Esnafın da zaman zaman alkışlarla destek olduğu gençler günlük 60-100 lira arasında harçlıklarını çıkarttıklarını söyledi.
Oğuzhan Asak, "Bazı insanlar yaptığımız müzikten rahatsız oluyorken bazı insanlarda bize para vererek destek oluyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Hem eğleniyoruz hem de günlük okul harçlıklarımızı çıkartmış oluyoruz" dedi.
Yaklaşık 10 yıldır müzikle uğraştığını söyleyen Hakan Çinemre, "Oğuzhan'la okulda tanıştık ve ikimiz de müziği çok seviyoruz. Zaman zaman bar ve gece kulüplerinde de çalıyoruz. Boş günlerimiz olduğunda da ve havada güzelse yürüyüş yolunda müzik çalıp şarkı söylüyoruz. Müziğimizden keyif alan insanlar bizlere alkışları ve zaman zaman da şarkılarımıza katılarak eşlik ediyor. Aynı zamanda da topladığımız bozuk paralarla okul masraflarımızı da çıkartmış oluyoruz."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi