Görüş Bildir

Okulda engelli öğrenciye dayak soruşturması

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Çanakçılar Ortaokulu'nda görevli özel eğitim öğretmeni Eren H. hakkında, özel eğitim öğrencisi 13 yaşındaki Hasan Gülüç'ü, sınıfa girmediği için dövdüğü iddiasıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Okulda engelli öğrenciye dayak soruşturması
Olay, dün meydana geldi. Yüzde 50 zihinsel engelli raporu bulunan Hasan Gülüç, iddiaya göre sınıfa girmek istemedi. Özel eğitim öğretmeni Eren H., öğrencisini kolundan tutarak sınıfa soktu. Hasan Gülüç'ün karşı koyması üzerine öğretmen Eren H. öğrencinin boynunu sıkıp dövdü. Akşam evde rahatsızlanan Hasan Gülüç, durumu ailesine anlattı. Annesi Fadime, ağabeyi İbrahim Gülüç ve eniştesi Arif Bilgeç tarafından Bartın Devlet Hastanesi'ne götürülen Hasan Gülüç'e, boyun ve ayak bileklerinde basit tıbbi müdahale ile giderilebilir yara olduğuna ilişkin rapor verildi. Ailenin raporla birlikte jandarmaya başvurması üzerine soruşturma başlatıldı.
Hasan Gülüç, sınıfa girmek istemediği için öğretmeninin kendisini dövdüğünü ileri sürerek, "Kolumdan çekip sınıfa soktu. Boğazımı sıktı ve kafamı duvara vurdu. Ayaklarıma da sıra fırlattı. Okulda şikayetçi olmamam için bana baskı yaptılar" dedi. Hasan Gülüç'ün eniştesi Arif Bilgeç ise "Akşam eve geldiğinde üzerinde kanlar olduğunu duyduk. Olayı biz akşam öğrendik. Darp raporu aldık. Öğretmenden davacı olacağız, gereken inşallah yapılır" dedi.
Olayla ilgili jandarmaya ifade veren öğretmen Eren H. ise öğrencinin kendisine tekme attığını iddia etti.
Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir de "Çanakçılar Ortaokulu'da yaşanan olay bize okul idarecileri tarafından bildirildi. Engelli öğrencimiz öğretmeni tarafından dövüldüğünü iddia ediyor. Olay bizi çok üzdü. Bununla ilgili gereken soruşturmayı başlattık" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi