Ovacık'ta sözde baş sorumlu ABD menşeyi silahla ölü ele geçirildi

Tunceli Ovacık'ta PKK terör örgütüne çok büyük darbe vuruldu.. Yurt geneli devam eden terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam etmekte iken diğer yandan da güvenlik güçlerimizin de operasyonları devamm ediyor. Ovacık sorumlusu öldürüldü.

Ovacık'ta sözde baş sorumlu ABD menşeyi silahla ölü ele geçirildi

Tunceli Ovacık'ta PKK terör örgütüne çok büyük darbe vuruldu.. Yurt geneli devam eden terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam etmekte iken diğer yandan da güvenlik güçlerimizin de operasyonları devamm ediyor. Ovacık kırsalında PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma da bölgenin PKK sorumlusunun öldürüldüğü açıklandı. Tunceli Ovacık'ta PKK'nın sözde Ovacık özel güç sorumlusu 'Rohat Diyar' kod isimli Suriye uyruklu terörist, ABD yapımı olduğu belirtilen M16 silahı ile birlikte ölü ele geç irildi.Bilindiği üzere ABD YPG'ye gönderdiği silahlar konusunda Türkiye'ye garanti vemişti...

Tunceli'nin ovacık ilçesi kırsalında eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK'lı terörist grubun tespit edilmesi üzerine bölgeye Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliği sevk edildi. Operasyon başlatan güvenlik güçleri akşam saatlerinde Ovacık İlçesi'ne bağlı Yaylagünü köyü kırsalında PKK'lı terörist grupla karşılaştı. Çıkan çatışmada bir terörist M16 silahı ile birlikte ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristin örgütün sözde Ovacık özel güç sorumlusu 'Rohat Diyar' kod isimli Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. Rohat Diyar'ın  2003 yılından itibaren örgüt içerisinde silahlı faaliyetler yürüttüğü, Tunceli ve özellikle Ovacık bölgesinde birçok eyleme katıldığı tesbit edildi. Güvenlik güçleri Diyar'ın öldürülmesiyle örgüte Tunceli bölgesinde büyük darbe vurulduğu kaydedildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon sürdürülürken güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında zaman zaman çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz