Görüş Bildir

Özbek çocuğun duyma sevinci

Doğuştan duyma problemi olan Özbekistanlı Abdulvakil Obidov'a 2 yıl sonra Gaziantep'teki özel bir hastanede yapılan operasyonla biyonik kulak takıldı. Biyonik kulak takılmasıyla Özbek çocuğun duymaya başlaması, birlikte hastaneye geldiği babası ve babaannesini mutlu etti.

Özbek çocuğun duyma sevinci

Özbekistan'ın Semerkant kentinde yaşayan Abdulkahhor Obidov, 2 yıl önce dünyaya gelen ve Abdulvakil adını verdiği ilk çocuğunun 3 aylıkken duymadığını fark etti. Bunun üzerine çocuğunu Özbekistan’da bir çok hastaneye götüren Abdulkahhor Obidov, bir sonuca ulaşamadı. Bunun üzerine Türkiye’deki hastaneleri araştıran aile Gaziantep’te özel bir hastaneyle iletişime geçti. Hastanenin çağrısı üzerine Gaziantep'e getirilen küçük Abdulvakil’e yapılan tetkiklerde ortakulakta işitme kaybı tanısı konuldu ve biyonik kulak takılması kararlaştırıldı. Yapılan başarılı operasyonla Abdulvakil’e biyonik kulak takıldı. Operasyonun ardından Abdulvakil, duyduğu seslere tepki vermeye başladı. Torunun seslere tepki verdiğini görmenin mutluluğunu yaşayan babaanne Baxmal Abdulayiva, Türkiye’ye ve doktorlara teşekkür ederek, "Torunum doğduktan sonra seslere tepki vermeyince 3 aylıkken doktora götürdük. Doktorlar kulağında sorun olduğunu söylediler. Birçok hastaneye gittik ancak tedavisini yaptıramadık. Sonra Türkiye’deki doktorların iyi olduğunu duyduk. Araştırdık, bu hastaneyi bulduk ve Gaziantep'e geldik. Ameliyat yapıldı ve artık torunum duyuyor" dedi.
Operasyonun yapıldığı özel hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Temur Bülbül ise doğuştan işitme kaybı olan hastaya biyonik kulak takarak duymasını sağladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Özbek çocuğun çeşitli işitme testlerinden sonra iç kulakta işitme kaybı olduğu anlaşıldı. Operasyon sırasında biz kulak arkasını açtık ve iç kulağa biyonik kulağı yerleştirdik. Sonra deneme testleri yaptık ve çocuğun sesleri duyduğunu anladık. Ailesi çok mutlu oldu. Biz de Özbek kardeşimizin duymasını sağladığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi