Özel hastaneler resmi tatillerde de çalışabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2014 yılında aldığı resmi tatillerde sadece acil servislerin çalışacağına dair kararı Danıştay bozdu. Buna göre artık özel hastaneler resmi tatillerde de poliklinik hizmeti verebilecek.

Özel hastaneler resmi tatillerde de çalışabilecek

Daha önce resmi tatil günlerinde hastalara sunulan poliklinik hizmeti, 2014 yılında SGK’nın yayınladığı bir duyuruya istinaden iptal edilmişti. Resmi tatil günlerinde sadece acil servisler hastalara hizmet sunmaya devam etmişti. 18 Temmuz'da Danıştay’ın bu kararı iptal etmesiyle özel hastanelerin resmi tatil günlerinde acil servis hizmetleri dışında tüm branşlarda hizmet verebilmesinin önü açıldı.

Konuyu değerlendiren Özel Bağlar Hastanesi Başhekimi Dr. Lokman Taş, hastalığın resmi tatil dinlemediğini, resmi tatil günlerinde acil servislerin büyük bir yoğunluk yaşadığını ve Danıştay’ın almış olduğu bu kararın olumlu olduğunu belirterek, “Özel Bağlar Hastanesi olarak biz resmi tatil günlerinde tüm branşlarımızda tüm hekimlerimizle yataklı tedavi hizmetleri ve ameliyat hizmetlerini devam ettireceğiz. Daha önce kamu ve özel hastaneler resmi tatillerde hizmet veremediği için tüm hastalar yoğun bir şekilde acil servislere akın ediyordu. Bu da hastalara hizmeti aksatıyordu. Şu an Danıştay bu durumu biraz rahatlatmış oldu” diye konuştu.

“KARAR ŞU AN SADECE ÖZEL HASTANELER İÇİN GEÇERLİ”

Danıştay’ın iptal ettiği kararın şu an sadece özel hastaneleri kapsadığını ifade eden Taş, “Kamu hastaneleri 19 Mayıs, 23 Nisan gibi resmi tatil günlerinde yine hizmet sunmayacaklar. Danıştay’ın almış olduğu bu karar hastalarımız için, hastaların resmi tatil günlerinde de poliklinik hizmetlerine ulaşabilmeleri için olumlu bir karardır. Biz de Özel Bağlar Hastanesi olarak bu karardan sonra tüm branş ve polikliniklerimizle resmi tatil günlerinde de hastalarımıza sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz