Patronunu öldüren işçiye 25 yıl ceza

ÇORUM'da Ticaret Borsası eski başkanı Mahmut Özdemir’i bıçaklayıp öldüren işçisi Mehmet Eryücel, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Patronunu öldüren işçiye 25 yıl ceza
Olay geçen yıl Mart ayında Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde bulunan Çorum Ticaret Borsası eski başkanı Mahmut Özdemir'e ait tavuk çiftliğinde meydana geldi. İddialara göre Mahmut Özdemir ile tavuk çiftliğinde işçi olarak çalışan 43 yaşındaki Mehmet Eryücel, arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mehmet Eryücel, Mahmut Özdemir'i göğsünden 3 kez bıçakladı. Özdemir, olay yerinde hayatını kaybetti. Mehmet Eryücel önce 112 Acil Servis’i aradı. Sonra da jandarmayı arayıp kendisini ihbar etti. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri Mehmet Eryücel'i gözaltına aldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan ve 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Eryücel, karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı.
'ÇOK PİŞMANIM KEŞKE ÖLMESEYDİ'
Mehmet Eryücel, son savunmasında Mahmut Özdemir’in sahibi olduğu tavuk çiftliğinde 8 yıldır çalıştığını belirterek şunları anlattı:
"Son zamanlarda aylık ücretimden çeşitli kesintiler yapıldı. Bana zam yapacağını söylemesine rağmen yapmadı. Olayın olduğu gün tavuk çiftliğine geldiğinde ücret konusunda kendisiyle tartışma yaşadık. Tavuk çiftliğinin yemlik bölümündeki tartışmamız sırasında bana küfür etti. Kavga etmeye başladık. Yem torbalarını kesmek için olay yerinde bulunan bıçağı alarak 3 defa göğüs kısmından bıçakladım. Çok pişmanım. Olay bir anda oldu. Keşke olmasaydı. Ben o an psikolojik baskı altında olabilirim." 
Mahkeme, Mehmet Eryücel'i önce 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırırken, samimi itirafı ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 25 yıla indirdi.

DHA

Kaynak: DHA