PKK 3 işçi şehit etti!

PKK yine işçileri hedef aldı. Uludere'de yol yapımında çalışan işçiler tarandı. Üç işçi şehit oldu.

PKK 3 işçi şehit etti!

Uludere İlçesi'nde yapımı devam eden yol inşaatında çalışan 3 işçi, PKK'lı militanların silahlı saldırısı sonucu şehit oldu.

YOL YAPIM İŞÇİLERİ

Dün sabah saat 08.30 sıralarında örgüt üyelerinin düzenlediği saldırı ile ilgili Şırnak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "28.08.2017 tarihinde saat 08.30 sularında İlimiz Uludere İlçesi Ortasu Köyü Düğündağı Bölgesinde yapımı devam eden yol inşaatında çalışan işçilere yönelik olarak Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucunda 3 işçimiz şehit olmuştur. Saldırı sonrasında kaçan Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması için operasyonlara başlanmıştır" denildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

PKK'lıların saldırısında şehit edilen yol işçilerinin kimlikleri belirlendi. Şehit düşen işçilerin Kadri Oslu, Ramazan Yakut ve Cangir Yılmaz olduğu bildirildi.

MARDİN'DE PATLAYICI

 Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlere ait el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesi ekipleri, Dargeçit ilçesinde Nizamülmülk Ortaokulunun yakınlarındaki tepede arama yaptı. Aramada, el yapımı patlayıcı ve düzenekler ele geçirildi.

10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince koordineli yürütülen çalışmada, Kızıltepe, Dargeçit, Nusaybin ve Artuklu ilçelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelilerden 10'u gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız av tüfeği ve uzun namlu silah ile iki şarjör ele geçirildi. Diğer 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

VAN BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

 Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.  Valilikten yapılan açıklamada, birçok terör saldırısı gerçekleştiren ve yeni saldırı hazırlığı yapan PKK/KCK mensubu 4 teröristin, İl Jandarma Komutanlığının, Emniyet Müdürlüğünün insansız hava aracından da (İHA) yararlanarak yaptığı hava destekli operasyonda, Başkale ilçesine bağlı Tahıl Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirildiği bildirildi.

KORUCULARI ŞEHİT EDENLER

Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin, bugüne kadar Başkale bölgesinde güvenlik korucuları ile vatandaşları şehit eden, vatandaşların yoğunlukla kullandığı karayolu ve köy yollarına mayın ve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Operasyonun devamında bölgede  arama tarama faaliyeti yapıldığına aktarılan açıklamada, güvenlik güçlerince M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 2 dolu şarjör, 61 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, el bombası, gündüz görüş dürbünü, 3 battaniye, araç telsizi, 40 metre kablo, güneş paneli, akü, ses kayıt cihazı ve radyonun ele geçirildiği kaydedildi.

10 GÜNDE 18 PKK'LI

Gürpınar ilçesi Taşlıca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kırkgeçit-Yalınca karayolunda etkisiz hale getirilen teröristlerin yerleştirdiği mayınların vatandaşların desteğiyle tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mayınlar, herhangi bir zayiata sebep olamadan, güvenlik güçlerimiz bünyesindeki uzman ekipler tarafından yerinde imha edilmiştir. Ayrıca, Başkale ilçesi Aşağı Çaldıran-Esenyamaç mahalleleri arasındaki yol üzerine, yine bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş büyük çapta patlayıcı, 27 Ağustos günü güvenlik korucularımızın dikkati ve başarılı operasyonu neticesinde, uzman ekiplerce kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle, son 10 gün içerisinde halkımızın üst düzey desteği, güvenlik korucularımızın ve güvenlik güçlerimizin 6 ayrı operasyonuyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e ulaşmış, operasyonların ardından çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirilmiştir."

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürülen terörle mücadele çalışmalarının kesintisiz ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz