Görüş Bildir

PKK'da "üst düzey" çöküş

Güvenlik güçleri, 1 Ocak'tan bu yana yurt içi ve sınır ötesinde düzenlediği operasyonlarla, PKK/KCK'nın 91 sözde "üst düzey" sorumlusunu etkisiz hale getirerek örgüte ağır darbe indirdi.

PKK'da

Bu süreçte İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nin "kırmızı" kategorisinden 11, mavi kategorisinden 6, yeşil kategorisinden 5, turuncu kategorisinden 6 ve gri kategorisinden 38 terörist etkisiz hale getirildi. Eylül ayının 19 gününde etkisiz hale getirilen teröristlerden 9'unun Terörden Arananlar Listesi'nden yer aldığı belirlendi

Güvenlik güçleri tarafından PKK/KCK'ya yönelik 1 Ocak-19 Eylül tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda bölücü örgütün 91 sözde "üst düzey" sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen PKK'ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, Hakkari, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır kırsalı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle sınır ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor.

Teröristleri takibe alan güvenlik güçleri, örgüte yönelik başarılı operasyonlar düzenliyor. Operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, şehir merkezi ve kırsal demeden hem yurt içi hem de yurt dışında PKK'lıları takibe alıyor.

Doğu ve Güneydoğu kırsalında hava ve kara operasyonlarıyla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kaybı yaşatan güvenlik güçleri, örgütün birçok sözde "üst düzey" sorumlusunu etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçleri, 1 Ocak-19 Eylül tarihlerinde terör örgütünün sözde "üst düzey"ine en ağır darbesini indirdi.

Bu süreçte 66'sı İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan 91 sözde "üst düzey" militan etkisiz hale getirildi. Örgüt üyelerinden 11'inin kırmızı, 6'sının mavi, 5'inin yeşil, 6'sının turuncu ve 38'inin de gri kategoride arandığı belirlendi.

- Başına konulan ödüllerin toplamı 7,1 milyon lira

Güvenlik güçleri, 1-19 Eylül tarihlerinde "kırmızı" kategorideki "Bager Andok" kod adlı Fatih Özden, "yeşil" kategorideki "Haki" kod adlı Deniz Yüksel, "turuncu" kategorideki "Ali Gever" kod adlı Murat Akdoğan, "gri" kategorideki "Baran Dersim" kod adlı İrfan Gerçek, "Şervan Çevlik" kod adlı Fırat Dağdelen, "Leheng Dersim/Adil" kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu, Nurettin Canan, Sabri Kartal ile sözde örgüt yöneticisi "Mazlum Pling" kod adlı Abdülhamit Özbahçeci'yi etkisiz hale getirdi. Bu örgüt üyelerinden başına konulan ödüllerin toplamı ise 7,1 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi