PKK'ya tam gaz darbeler devam ediyor! Muş, Hatay ve Bingöl'de sığınacak mevzileri kalmadı!

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan son dakika yapılan açıklama ile Hatay, Bingöl ve Muş'ta PKK terör örgütü mensuplarına düzenlenen büyük operasyonlar ile PKK'ya ait sığınaklarının yerle bir edildiğini söyledi.

PKK'ya tam gaz darbeler devam ediyor! Muş, Hatay ve Bingöl'de sığınacak mevzileri kalmadı!

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan son dakika yapılan açıklama ile Hatay, Bingöl ve Muş'ta  PKK terör örgütü mensuplarına düzenlenen büyük operasyonlar ile PKK'ya ait sığınaklarının yerle bir edildiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay, Bingöl ve Muş'ta düzenlenen operasyonlarda sığınaklar içerisinde yaşam malzemeleri ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiğini açıkladı.

MALZEME DEPOLARI YOK EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunceli Hozat'ta icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi. Hatay Belen'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesinin (300 kg un, 50 kg makarna, 10 kg bulgur, 15 kg mercimek, 25 kg pirinç, 40 kg fasulye, 15 kg barbunya, 20 kg pekmez, 15 kg reçel, 50 kg şeker, 20 litre ayçiçek yağı, 20 kg zeytin, 18 kg peynir, 20 metre sera naylonu, 10 adet pil) ele geçirildiği bildirildi.

KULLANILAN SIĞINAĞA OPERASYON

Bingöl Adaklı'da devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen üç sığınak içerisinde muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesinin (25 kg tuz, 25 kg mercimek, 25 kg bulgur, 25 kg şehriye, beş litre sıvı yağ, 14 adet konserve, iki adet şemsiye, yedi adet battaniye, 15 metre hortum, bir adet çaydanlık, bir adet tencere) ile örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Muş'ta icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin (dört adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ve dört top kablo) ele geçirildiği ifade edildi.

Kilis Elbeyli'de hudut hattında yapılan kontrolde, bir adet el bombası, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ile 28 adet fişeği ele geçirildiği belirtildi.

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Kilis Elbeyli'de, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu bir şahsın yakalandığı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz