Görüş Bildir

Plastik zannettiği patlayıcı elinde patladı

Plastik boru zannedip eve götürünce olanlar oldu

Plastik zannettiği patlayıcı elinde patladı

Başkent Ankara'da bir çöp toplayıcısı, çöpte bulduğu plastik cismi eve götürdüğü sırada elinde patladı. Yapılan incelemede cismin boru tipi bomba olduğu anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, hurda toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan  Mehmet B, akşam saatlerinde evinin de bulunduğu Ertuğrulgazi Mahallesi'nde Erdem  Caddesi ile Aydınlar Sokak'ın kesiştiği yerdeki bir çöp bidonunda bulduğu 4 adet  su borusu şeklindeki cismi evine götürdü.

Bulduğu hurdaları inceleyen Mehmet B, su borularını keserek ayırmaya  başladı. Bu sırada meydana gelen şiddetli patlamada eli parçalanan ve vücudunda  yanıklar oluşan Mehmet B'nin yardımına komşuları koştu.

Bir araçla İbn-i Sina Hastanesine götürülen Mehmet B. ameliyata  alındı.

Patlamanın ardından evde, civardaki çöp bidonlarında ve Mehmet B'nin  eve su borusu zannederek getirdiği cisimler üzerinde inceleme yapan polis  ekipleri, başka bir patlayıcıya rastlamadı.

Mehmet B'nin yakınlarından biri, saat 20.00 civarında tüp patlaması  şeklinde bir ses duyduklarını belirterek, "Çıktım, baktım. Komşum çöpten bomba  bulmuş. Çöpe biri hazır bomba atmış. Alüminyumdan yapılmış. Keseri vurunca da patlamış." dedi.

Mehmet B'nin kardeşi de "Konteynırdan malzemeyi alıyor, oraya  götürüyor, boşaltmaya çalışıyor. Keserle vururken o da patlıyor. Parmakları yok."  diye konuştu.

Tedavi altına alınan Mehmet B'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı  öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir