Görüş Bildir

PÖH başvuru sonuçları açıklandı mı? Fiziki yeterlilik sınavı parkuru nasıl olacak

Pöh başvuru sonuçlarının açıklandığı iddiaları ortaya atılırken, diğer bir açıklama da fiziki yeterlilik sınav sonuçları konusunda merak edildi

PÖH başvuru sonuçları açıklandı mı? Fiziki yeterlilik sınavı parkuru nasıl olacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin özel harekat polisi sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında açıklama yaptığı iddia edildi. 10 bin PÖH alımı bilindiği üzere 2 Kasım'da başlamış ve başvuruların neticelenedirileceği tarih te merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz sene yapılan başvuru sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanması akabinde gözler bu snee ki alımlara çevrildi.

PÖH BAŞVURU SONUÇLARI

14 Kasım'da sona eren Polis Özel Harekat başvurularının sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklandığında www.pa.edu.tr'den e-devlet şifresi ile sorgulama yapabileceksiniz. Adaylar fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavına tabi tutulacak. Sınavların tarihleri henüz netleşmedi.

POLİS AKADEMİSİ AÇIKLADI

Polis Akademisi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.  Adaylar EGM PÖH sonuçları ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Polis Özel Harekat mülakat tarihi de başvuru sonuçlarının açıklanaması ile netleşecek.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI PARKURU

1. BAŞLAMA KOŞUSU: Aday, başlangıç noktasından çık komutu ile birlikte jimnastik sırasına kadar

koşacaktır.

2. JİMNASTİK SIRASI ( SIÇRAMA) : Aday, 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama

sırasının boyu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm. olacaktır.

3. MEKİK: Aday, minderin üzerinde, sırt üstü yatarak, mindere yapışık vaziyette, eller ensede olacak

şekilde 5 defa mekik hareketi yapacaktır.

4. ŞINAV: Aday, vücudu dik vaziyette sadece kollarını kırmak suretiyle 5 adet şınav çekecektir.

5. TOP MEKİĞİ (İKİ SAĞLIK TOPU ARASINDA ) : Aday iki nokta arasında yerde duran sağlık

toplarına 3 kez dokunuş yapacaktır.

6. DÜZ TAKLA (ÖNE YUVARLANMA) : Top mekiğini tamamlayan aday, yer minderinde öne doğru

2 defa düz takla atacaktır.

7. DENGE ALETİNDE YÜRÜME: Düz takla hareketini yapan aday, denge aletine çıkarak sonuna kadar

yürüyecektir. Denge aletinden düşen aday, kaldığı yerden alete çıkarak hareketine devam edebilecektir.

Denge aleti 5 metre uzunluğunda, 70 cm. yüksekliğinde ve 10 cm genişliğinde olacaktır.

8. ATLAMA BEYGİRİ: Koşuyu bitiren aday bitiş çizgisinde bulunan 1.20 cm. yüksekliğindeki atlama

beygiri üzerinden atlayacaktır.

DETAYLAR

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan www.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

Adayların şahsen başvuru ve sınav merkezlerine girerken yanlarında cep telefonu, ses, görüntü ve kayıt cihazı veya değişik benzeri hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

    Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır.

Hakkında “Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Fiziksel yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığımızın https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır. Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

 Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası https://www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları ortaya çıkanların, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecektir. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir