Görüş Bildir

Polisleri görüp kaçınca yakalandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, devriye görevi yapan polis ekiplerini görünce kaçan 15 yaşındaki iki şüpheli, 3 kilometrelik kovalamaca sonucu yakaladı. Yakalanan iki şüpheliden M.U. hakkında, birden fazla kişiyle gasp suçuna karıştığı gerekçesiyle yakalama kararı olduğu öğrenildi.

Polisleri görüp kaçınca yakalandı

Bugün saat 02.30 sıralarında devriye görevi yapan polis ekipleri, Atatürk Caddesi'nde, kendilerini farkeden iki kişinin paniğe kapılıp kaçtığını gördü. Polis, "Dur" ihtarına uymayan şüphelilerin peşine düştü. 3 kilometrelik kovalamaca sonucu her ikisi de 15 yaşında olan şüpheliler M.U. ve K.Ç., Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda yakalandı. 17 ayrı hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan 15 yaşındaki M.U.'nun Genel Bilgi Taraması'nda, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davadan, birden fazla kişiyle gasp suçuna karıştığı gerekçesiyle arandığı belirlenip, gözaltına alındı. Yanındaki arkadaşı K.Ç. ise savcının talimatıyla telefonla bilgi verilen ailesine teslim edildi. M.U.'nun Çarşı Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

CEZAEVİNDE İŞKENCE GÖRDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

M.U., daha önce de Muğla F Tipi Cezaevi Çocuk Koğuşu'nda işkence ve taciz gördüğü iddiasıyla gündeme gelmişti. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, partisinin il başkanlığı binasında baba H.U. ile geçen 27 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında M.U.'nun her gün işkenceye uğradığını belirtip, "Yapılan bir insanlık suçudur. Çocuklara cinsel tacizde bulunulmuş. Vücutlarında sigara söndürülmüş. Doktor raporlarıyla her şey ortada" demişti. M.U. hakkında, cezaevinden tahliye olmasının ardından, açılan gasp davası kapsamında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi