Protesto için Ankara'ya yürüyor

Aktivist ve yazar İbrahim Çolak, Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini protesto etmek için İstanbul'dan başladığı yürüyüşünde İzmit'e ulaştı. Ankara'ya yürüyen İbrahim Çolak iki hafta sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki camide Cuma namazını kılmayı hedeflediğini söyledi.

Protesto için Ankara'ya yürüyor
Aktivist ve yazar İbrahim Çolak, Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini protesto etmek için İstanbul'dan başladığı yürüyüşünde İzmit'e ulaştı. Ankara'ya yürüyen İbrahim Çolak iki hafta sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki camide Cuma namazını kılmayı hedeflediğini söyledi.


İbrahim Çolak, geçen hafta Cuma günü İstanbul Eyüp Sultan Camii'nden yürümeye başladı. FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla Ankara'ya yürüyen İbrahim Çolak, İzmit'e ulaştı. D-100 Karayolu'nu takip ederek yürüyen İbrahim Çolak boynuna bağladığı bayrakla yürürken, bir polis ekibi ise takipte bulunuyor. İbrahim Çolak iki hafta sonra Ankara'ya ulaşarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan camide Cuma namazını kılmayı hedeflediğini söyledi.


Daha önce Ankara'dan İstanbul'a Rabia yürüyüşü yaptığını hatırlatan İbrahim Çolak, "3 yıl önce Mısır'daki Müslüman kardeşlerimiz için Rabia yürüyüşü yaptım Ankara'dan İstanbul'a. Bu darbeyi beraber yaşadık, kendim de bizzat Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeydim. Yanımda vurulanlar oldu, daha sonra külliyeye geçtik. Bu süreci külliyede tamamladık. Bizzat kendi tanıdıklarımdan şehit olanlar, gazi olanlar oldu. Şehit ve gazilerimize vefa, darbelere hayır diyoruz. İki hafta sonra Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camii'nde Cuma namazına yetişmek istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA