Görüş Bildir

PYD'den RUDAW'a büyük rest! Kobani çekimlerine yasak

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yayın yapan Rudaw Televizyon kanalının Halep'e bağlı Kobani ilçesinde çalışma yapmasını yasakladığı bildirildi.

PYD'den RUDAW'a büyük rest! Kobani çekimlerine yasak

Rudaw Televizonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, PYD'nin Kobani'de kanalın yayın yapmasını ve bölgedeki gazetecilerin freelance olarak Rudaw'la çalışmasını yasakladığı belirtildi.             

Açıklamada, "Kobani kanton yetkilileri Rudaw ile hiçbir ilişki kurulmaması gerektiği" yönünde karar aldığı ifade edilerek şu mesaj iletildi:             

"Rudaw, Kobani Kantonu’nun bu kararını gazetecilik faaliyetlerine karşı tehlikeli bir adım olarak nitelendiriyor. Karar herkesten önce sabırlı ve vefalı Kobani halkını üzmüştür. Çünkü, IŞİD Kobani’ye saldırdığında Rudaw oradaki halkın sesini bütün dünyaya duyurdu."             

Açıklamada getirilen yasağa eleştiri yöneltilerek, "Kantonun açıklamasında, 'Rudaw politikasını değiştirene kadar' ifadelerine yer veriliyor. Bu tamamen ideolojik ve partici bir bakıştır. Ancak basın-yayına köhne bakanlar böyle düşünebilir. Rudaw, basın faaliyetlerinin mesleki ve profesyonel prensiplerine dayalı olarak kurulmuştur ve hiçbir baskı, bizi bu prensiplerden vazgeçiremeyecektir" ifadelerine yer verildi.    

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir