Reza Zarrab'ın yüzüne iddianame okundu

ABD'de tutuklu bulunan Ebru Gündeş'in kocası Reza Zarrab, geçtiğimiz gün duruşmaya çıktı.

Reza Zarrab'ın yüzüne iddianame okundu

Geçtiğimiz sene ABD'ye aleyhine ticaret yaptığı belirlenen Ebru Gündeş'in kocası Reza Zarrab, ABD'de hala tutuklu bulunmakta. Zarrab New York’ta 13 ayı aşkın süredir tutuklu olarak bulunmakta. Ve yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab, Salı günü Türkiye saati ile 21:00’de yargıç karşısına çıktı.

Hürriyet GAzetesinin haberine göre, Zarrab’ın kalmakta olduğu Metropolitan Cezaevi’nden, Brooklyn Cezaevi’ne aktarılan Atilla haki, Zarrab da lacivert renkli mahkum üniformaları ile duruşmaya çıkarıldı. Duruşma sırasında Zarrab ve Atilla arasında herhangi bir diyalog yaşanmadı.

YÜZÜNE İDDİALAR OKUNDU

Zarrab’ın yüzüne karşı hakkındaki iddiaları okuyan Yargıç Berman, "Zarrab hakkındaki iddialar, eğer kanıtlarsa, çok ciddi suç" dedi. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde dört ayrı suçlamadan yargılanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, avukatları eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve eski Amerika Adalet Bakanı Michael Mukasey ile ilgili çıkar çatışması iddiasıyla yapılan duruşmasında savcılık tarafından kendisine yöneltilen çok sayıda soruyu yanıtladı.

Duruşmada Zarrab davasında tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla da hazır bulundu. Atillanın avukatı Zarrabın 11 Mayısta yapılacak yeni duruşmasına katılmak istemediklerini belirtti. Bu isteği değerlendiren Yargıç Richard Berman Atillanın duruşmasının 18 Mayısta yapılmasına karar verdi. Hakim Berman, Giuliani ile Mukaseyin geçtiğimiz ay mahkemeye davadaki rolleriyle ilgili verdikleri yeminli ifadeleri ise çok sert bir dille eleştirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz