Görüş Bildir

Rize Tanıtım Günleri'nde Erdoğan maketine ilgi

8. Rize Tanıtım Günleri, Feshane'de başladı.Tanıtım Günleri'nin açılışına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile Rize'nin belediye başkanları, kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize Tanıtım Günleri'nde Erdoğan maketine ilgi
TÜRKÇE, KÜRTÇE, İNGİLİZCE VE LAZCA PANKARTLAR
Tanıtım günleri için Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Lazca pankartlar hazırlandı. Etkinliğin sloganı olan "Gelin bi çay içelim" sözünün yer aldığı pankartlar Feshane'nin etrafına asıldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MAKETİNE İLGİ
Horon gösterisi ve tulum dinletilerinin sunulduğu açılış töreninde, Rize'nin her ilçesi kendine özgü değerleriyle standlardaki yerini aldı. En çok ilgiyi gören standlardan biri de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu oldu. Erdoğan'ın maketinin olduğu standa gelen vatandaşlar maketle fotoğraf çektirdi.
Kimi vatandaşlar maketle fotoğraf çektirmenin Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmek kadar önemli olduğunu söylerken, kimi vatandaşlar da aslının yerini tutmadığını söyledi.
FOTOĞRAFTAN, EVLERİNİ BULMA YARIŞI
Stantta bulunan Güneysu'nun dev fotoğrafı da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, fotoğrafı inceleyerek köydeki evlerini bulmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba evini bulmak için çaba gösterdi.
Açılışın ardından, sanatçıların seslendirdiği "atma türküler" eşliğinde eğlenen vatandaşlara çok sayıda firma ve dernek tarafından yöresel lezzetler sunuldu.
Açılışta bir konuşma yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı, İstanbul'un stresinden kurtulmak isteyenleri Rize'ye davet etti.
Rize kültürüne ait giyecek, yiyecek ve hediyelik eşyaların yanı sıra, atmacalar ile doldurulmuş hayvanlar da sergilenen objeler arasında yerini aldı. Rize Tanıtım Günleri pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi