Görüş Bildir

Sabncı Suikasti faili DHKP-C'li Fehriye Erdal davasında kalem kırıldı

DHKP-C üyesi Fehriye Erdal hakkında açılan dava sonuçlandı. kaçak olan Erdal'a 30 yıl hapis cezası gıyaben verildi

Sabncı Suikasti faili DHKP-C'li Fehriye Erdal davasında kalem kırıldı

Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal hakkında açılan dava sonuçlandı. Gıyaben yapılan yargılama sebebi ise Erdal'ın kaçak olması oldu.

SABANCI SUİKASTİ

İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'liler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürülmüştü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edilmişti.

Duyar yakalanıp hapse atılmış, 1999'da cezaevindeki bir isyan sırasında öldürülmüştü. Fehriye Erdal ve İsmail Akkol kaçmayı başarmış; Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, Ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalanmıştı.

Erdal, 1999'da Belçika'nın Knokke kentinde sahte pasaportla yakalanıp yargılanmış, bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınmış, Mart 2006'da firar etmişti.

DHKP-C üyesi Fehriye Erdal Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da gıyaben yargılandı. Savcılık Fehriye Erdal için Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 30, terör örgütü üyeliği suçundan dolayı 15 yıl ağır ceza talep etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir