Sahillerin güvenliği ATV'li zabıtalara ait!

Mersin'in merkez İlçesi Mezitli Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ortamda denizin keyfini çıkarmaları için ATV'li zabıta timi oluşturdu.

Sahillerin güvenliği ATV'li zabıtalara ait!

Havaların ısınmasıyla vatandaşların yoğunlaştığı sahillerde oluşturulan bir tür arazi aracı olan ATV'li zabıta timi, sahilde meydana gelebilecek boğulma ve hırsızlık gibi olaylara anında müdahale ediyor. Vatandaşları çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda da uyaran zabıta timi, gün boyunca plajların denetimini sağlıyor.
ATV'li zabıta timinin sahilde önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, "Mezitli ilçemiz Viranşehir sahilinden Tece'ye uzanan 13 kilometre boyunca kum plajlarla kaplı kıyı şeridi ile deniz turizmi acısından canlı bir bölgedir. Denize girilen tüm plajlarımızda tatilci konuklarımızı, vatandaşlarımızı boğulma tehlikelerine karşı koruyarak huzurlu bir tatil dönemi geçirmelerini sağlayacağız. Cankurtaran timi de tatil için bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle bölge halkının huzur içinde tatil yapmaları ve daha güvenli ortamda denizin keyfini çıkarmaları için görev yapacak. Sahillerimizde vatandaşlarımızın güven içerisinde denize girmelerini istiyoruz" diye konuştu.
Ayrıca Mezetli Belediyesi sahillerde İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 farklı dilde uyarı tabelaları astı.

Kaynak: Diyarbakır Söz