Görüş Bildir

Şahinbey'de kaçırılan minik Kübra'dan sevindirici haber

Gaziantep Şahinbey'de 3 gü önce bir an da ortadan kaybolan minik Kübra kaçıran kişilerin çocuğu sokağa bırakmaları akabinde bulundu

Şahinbey'de kaçırılan minik Kübra'dan sevindirici haber

Gaziantep'te 3 gün önce bir an da ortalıktan kaybolan 2 yaşındaki Hatice Kübra Çakıroğlu'ndan son dakika haberler geldi. Günlerdir ülkemizde süregelen çocuk cinayetleri konusunun yanısıra ailesinin endişesi mutlulukla sonuçlandı. Çocuğun kaçırıldığı güvenlik kameralarınca tespit edildi ve çocuk bulundu. Annesi Hülya Çakıroğlu'nun o sırada İstanbul'a bir programda arama çalışması için gittiği öğrenildi.

Şahinbey ilçesine bağlı Ocaklar Mahallesi'nde oyun oynarken kaçırılan ve dün bulunan Çakıroğlu, annesi kentte olmadığı için yakınlarına teslim edilmişti.

Anne Çakıroğlu bugün evine dönerek 3 gündür görmediği kızı ile buluştu, hasret giderdi. Gazetecilere açıklamada bulunan Çakıroğlu, bir televizyon kanalında yayınlanan kayıp arama programı için İstanbul'a gittiğini söyledi.Kızının bulunduğu haberini stüdyoya girerken aldığını ve mutluluktan ağladığını anlatan Çakıroğlu, çok korktuğunu ve 3 gündür uyuyamadığını belirtti.Kızını sürekli öpüp kokladığını anlatan Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Kızımı ilk gördüğümde heyecandan, mutluluktan çok ağladım. Çok korktum başına bir iş gelir diye. O da çok korkmuş ve hala korkuyor. Uyuduğu yerde bile korkuyor çocuk. Benden ayrı kaldığı için inanılmaz korkmuş. İnsanlara sadece bakıyor. Normalde çok konuşkan biridir, her şeyi söyler konuşurdu. Çok hiperaktif hiç durmazdı yerinde. Çocukta şimdi bir durgunluk var. İnşallah çocuğum düzelir ve bunu bize yapanlar er ya da geç ortaya çıkar, cezasını çeker."Babaanne Asiye Çakıroğlu da torununun bulunmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, suçluların bir an önce bulunmasını istedi. Çok sevinçli olduklarını belirten Çakıdoğlu, "Bu duygu ifade edilmez, gerçekten çok heyecanlıyız. Allah bize yardım edenlerden razı olsun. Üç gündür gözümüze uyku girmiyor." dedi.

OLAY NASILDI?

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Ocaklar Mahallesi 8. Nolu Sokak'ta bulunan ikiz kız kardeşlerden Hatice Kübra Çakıroğlu, 2 gün önce gittiği bakkaldan bir daha geri dönmemişti. Kaybolan çocuk için aile televizyon programına çıkarken, polis ise mahallede detaylı arama çalışması başlatmıştı. Mahallede eğitimli köpeklerin de yardımıyla arama yapan polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Oluştıurulan özel ekip tarafından yaklaşık 150 kamera görüntüleri izlendi. Kalan yaklaşık 100 kamerayı da inceleme çalışmalarını yürüten polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdi. Polisin çalışmaları karşısında köşeye sıkıştıkları tahmin edilen kişi ya da kişiler bugün saat 11.00 sıralarında çocuğu evinin 500 metre uzağında bir sokağa bıraktı. Çocuğu görüp tanıyan Müslüm Can (18), 2 gündür kayıp olan Hatice Kübra'yı kucağına alarak eve getirdi. Hatice Kübra'nın getirilmesinin ardından mahalleli büyük bir sevinç yaşadı. Olay yerine 112 ekipleri çağrılırken, polis ekiplerinin teslim aldığı bebek, rahatsızlanan dedesi ile birlikte ambulansa konuldu.

Bebeği bulan Müslüm Can ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Mahalleliler polislere, "Bu genci tanıyoruz sonuna kadar arkasındayız. Öyle bir şey yapmaz" dedi. Hatice Kübra'nın yakınları ise gencin ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir