Şahin'den ÖMSS'ye gireceklere mesaj var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ÖMSS'ye girecek adaylara mesaj gönderdi.

Şahin'den ÖMSS'ye gireceklere mesaj var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelliyi kendi içinde sınav ediyoruz. Yarın 60 bin kardeşimiz bu sınava (ÖMSS) girecek'' dedi.

Bakan Şahin, Adıyaman Valiliği'ni ziyaretinde, Vali Ramazan Sodan'dan kente ilişkin bilgi aldı.

Yarın yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) ilişkin bilgi veren Bakan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilki gerçekleştirerek engellileri kendi içinde sınava tabi tuttuklarını söyledi.

Daha önce aynı zaman diliminde, farklı engelli gruplarının aynı sınava girdiğini anımsatan Şahin, ''Farklı engelli grubuna aynı soruları sorduğunuz zaman biri görüp, biri duyup, öbürü anlayana kadar... Haklı bir talep vardı. Şimdi bunu ayırdık. Görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelliyi kendi içinde sınav ediyoruz. Yarın 60 bin kardeşimiz bu sınava (ÖMSS) girecek'' diye konuştu.

Şahin, engellilerin sınava girecekleri okullara gitmesiyle ilgili takibi valilikler ve yerel yönetimler aracılığıyla yaptıklarını ifade etti.

Engellilerin huzurlu bir şekilde sınav ortamına gitmeleri ve sınavda bildiklerini başarılı bir şekilde yapmalarını isteyen Şahin, şöyle konuştu:

''Devlet Personel Başkanlığı'ndan gelen talep 3 bin 500'dü. Bizim birebir takibimizle bu şu anda hızla yükseliyor. Sağlık Bakanlığımızdan ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan yeni talepler gelince bu sayı 7 bine çıktı. Sınav öncesi de çok sevindirici bir haber. Boş olan kadroları da iki yıl içerisinde tamamlayacağız.''

-''Çocuklarımızı korumak için hukuki altyapıyı güçlendiriyoruz''

Bakan Şahin, bir gazetecinin, ''Antalya'nın Serik ilçesinde 2 yaşındaki bir çocuk ailesi tarafından darp edildi ve öldü. Çocukların korunması için bir çalışmanız var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, çocukları korumak için hukuki altyapı güçlendirdiklerini ve çocuklarla ilgili bilim kurulu oluşturduklarını belirtti.

Çocukların aile yanında kalarak sevgi ortamında yetişmesinin en önemli modelleri olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

''Çocukların korunması adına neler yapılabilir diye, bilim kurulu oluşturduk. Çocukların ailenin yanında kalarak sevgi ortamında yetişmesi en önemli modelimiz. Çünkü ailenin yanından ayırdığınız zaman ya da aile parçalandığı zaman sorunlar daha da büyüyor. Bize maliyeti çok daha fazla oluyor. Ama zaman zaman bu tür örneklerde olduğu gibi aileden de zarar gelebiliyor. Buna karşı da çocuklarımızın yanında tarafız ve çocuklarımızı korumak için hukuki altyapıyı güçlendiriyoruz.''

Konuyla ilgili bilim kurulunun hukuki altyapı eksiklikleri üzerinde çalıştığını belirten Şahin, ''Adalet Bakanlığımızda bir komisyon oluşturduk. Bizim de içinde olduğumuz komisyon çocuklarla ilgili hukuki altyapıyı güçlendirmek için çalışıyor. Bunlar tamamlandığı zaman Türk Ceza Kanunu'nda bir takım radikal, caydırıcı önlemler alacağız. Bunu yapan ailelere, anneye, babaya karşı da... Hemen çocuklarımızı koruma alıyoruz. Caydırıcı yönüyle de, ceza yönüyle de gerekli bütün tedbirleri alıyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ramazan Sodan, Bakan Fatma Şahin'e Nemrut Dağı'ndaki heykellerin minyatürünü ve kilim hediye etti.

Bakan Şahin, ayrıca Valilik bahçesinde İl Özel İdaresi'ne alınan ticari araçlardan birinin test sürüşünü yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz