Sahte altınları 'gömü' diye satmışlar

Sahte altınları 'gömü' diye satmışlar

Sahte altınları 'gömü' diye satmışlar

Telefonla irtibat kurup kandırdıkları kişilere ellerinde gömü olduğunu belirterek sahte altın sattıkları öne sürülen iki kişi Güven Timleri tarafından yakalandı. İki farklı olayda 160 bin liralık dolandırıcılık yaptığı belirtilen zanlılar, mağdurlar tarafından da teşhis edildi. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen iki zanlı, Ümraniye Adliyesi’ne sevk edildi. Ümraniye’de rastgele telefonla aradıkları şahıslarla, çeşitli ortak isimler vererek irtibat kuran Haşim A. (47) ile İbrahim I. (31), ellerinde bir çoban tarafından bulunan gömü olduğunu belirterek altınlara müşteri bulmaya çalıştı. Kolay yoldan para kazanma hayali kuran N.E., Ş.E ve Y.A. 130 bin lira vererek zanlılara ortak olmak istedi. Numune olarak kendilerine verilen gerçek altınlar nedeniyle durumdan şüphelenmeyen mağdurlar, altın diye aldıkları metalleri kuyumcuda bozdurmaya çalışınca teneke parçası olduğunu öğrendi. Mağdurlar, polise müracaat ederek kendilerini dolandıran şahıslardan şikayetçi oldu.

Zanlıların kimliğini belirleyen Güven Timleri, Ümraniye’de gerçekleştirdikleri operasyonla Haşim A. ve İbrahim I.’yı gözaltına aldı. Soruşturma aşamasında zanlıların daha önce de M.Y ve amca çocuğu Ç.Y.’yi aynı yöntemle 30 bin lira dolandırdıkları belirlendi.

Olayın 5 mağduru, zanlıları teşhis ederken, zanlılar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ümraniye Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar, yüzlerini göstermemek için büyük çaba sarf etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz