Görüş Bildir

İzmir'de Sahte İçkiden Ölen Vatandaş Toprağa Verildi

İzmir'de, alkol zehirlenmesi iddiasıyla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ömer Akgün Yüngeviş'in cenazesi toprağa verildi.

İzmir'de Sahte İçkiden Ölen Vatandaş Toprağa Verildi

Konak ilçesine bağlı Hatay semtindeki bir marketten aldığı sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitirdiği öne sürülen 59 yaşındaki Yüngeviş'in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumundan alınarak, Bahçelievler Kulalı Hancıoğlu Camisi'ne getirildi. Ömer Akgün Yüngeviş'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından Güzelbahçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye katılan Yüngeviş'in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun ve yakınları törende gözyaşı döktü.

Emekli olduktan sonra özel bir şirkete ait ambarda görev yapan Ömer Akgün Yüngeviş'in eşinden uzun yıllar önce ayrıldığı ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bu arada, olayda yaşamını yitiren 3 kişi ile Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavileri süren 7 kişinin metil alkolden zehirlendikleri ise kesinleşti.

- Zanlılar adliyede

Öte yandan, Hatay semtinde faaliyet gösteren ve sahte içki satışı yaptığı iddia edilen 2 market ve bir manav da polis ekiplerince mühürlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükselirken, Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri tamamlanan zanlılar, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildiler.

Yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişinin daha arandığı bildirildi.

- Kaçak içki denetimleri

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de sahte ve kaçak içki ticaretinin önlenmesine yönelik Konak ilçesi Kemeraltı bölgesinde 2, Hatay semtinde ise bir iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonlar kapsamında yaklaşık 400 litre sahte rakı, sahte içki imalatında kullanılan malzemeler, çok sayıda pet şişe, 50 kilogram kıyılmış halde tütün ve 5 bin 800 sarma sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan V.B. (34) ve M.B.G. (59) ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'in Konak ilçesinde 10 kişi, alkol zehirlenmesi şüphesiyle önceki gün hastanelere başvurmuş, Haluk Ulutürk (50), Alempenah Candar (63) ve Ömer Akgün Yüngeviş (59) yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 7 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi