Sahte kimlik, ehliyet ve diploma üretip satan çeteye baskın

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin düzenlediği operasyonda çok sayıda sahte diploma, boş nüfus cüzdanı, motorlu araç ruhsatı ve boş sürücü belgesi ele geçirildi.

Sahte kimlik, ehliyet ve diploma üretip satan çeteye baskın
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri sahte diploma, araç ruhsatı, tapu, nüfus cüzdanı ve ehliyet hazırlayarak satan bir çete hakkında gelen ihbarları değerlendirdi. Ekipler bir süre Küçükçekmece'de bulunan 3 adresi takip etti. Polisler bu sabah saatlerinde adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheli T.Ü.(43) ve B.Ö.(48) gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 700 sahte diploma, 700 boş sahte su faturası, 300 boş nüfus cüzdanı, 200 motorlu araç trafik belgesi, 200 boş sürücü belgesi, 1700 sahte içki bandrolü, 1 adet sahte sürücü belgesi, sahte taksi çalışma ruhsatnamesi, sahte sigara bandrolü, sahte tapu, 2 bilgisayar, yazıcı, pres makinası ve sabitleyici baskı makinası ile çeşitli kurumlara ait kaşe ve mühürler ele geçirdi.
Gözaltına alınan şüpheliler T.Ü. ve B.Ö. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

SAHTE BELGELERİ ALACAK KİŞİLERİ İNTERNETTEN BULUYORLAR

Şüpheliler emniyetteki ilk ifadelerinde hazırladıkları sahte belgeleri internet ortamından anlaştıkları kişilere ve onların aracılığıyla gelen kişilere sattıklarını söyledikleri iddia edildi.

SAHTE BELGELERİN FİYATLARI

Şüphelilerin piyasaya sürdüklerini sahte nüfus cüzdanlarını 300 liraya, sahte ehliyet ve ruhsatları bin liraya, lise diplomalarını 2 bin lira, üniversite diplomalarını da 10 bin liraya sattıklarını söyledikleri öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz