Görüş Bildir

Samsun Adalet Sarayı'nda şehit savcı Kiraz için Kuran okundu

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda iki terörist tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Samsun Adalet Sarayı önünde Kuran okunup dua edildi.

Samsun Adalet Sarayı'nda şehit savcı Kiraz için Kuran okundu
İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda iki terörist tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, için bugün Samsun Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Fahri Günay, Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Törende İl Müftü Vekili Enver Türkmen Kur'an-ı Kerim okudu.
Menfur saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, "İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda görev yapan Mehmet Selim Kiraz kardeşimiz görevi sadece adaleti tesis etmek iken, bunu ifa ederken menfurbir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Hukukçu kimliğimiz, öfkemizin önüne geçiyor. Terörün dini, milliyeti olmadığı gibi vicdanı, irfanı ve adaleti de yok. Bizzat olayın faillerini yakalamak için çaba sarf eden mesai arkadaşımız ahem de görev yerinde yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir kez daha güvenlik noktasında kendimizi değerlendirme ihtiyacı duyuyoruz" dedi.
Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz ise, "Adaleti tesis etme amacıyla görevini yerine getirirken, bir diğer yandan da çoluk çocuğunun nafakasını temin ettiğimesleğini icra ederken maalesef alnına silah dayanarak 8 saatlik bir olayın sonucunda hayatını kaybetti. Hangi amaçla oraya girilmiş olunursa olsun bunun adı vandaklılk, alçaklık veterörizimdir. Lanetle kınıyoruz" dedi.
Öte yandan Samsun Adalet Sarayı'nda güvenlik önlemleri de artırıldı. Polis, adliyeye gelen vatandaşları x-ray cihazından geçirdikten sonra tekrar üst araması yaptı. Ayrıca başka il ve ilçelerden gelen ve polisler tarafından tanınmayan, kendilerini avukat olarak tanıtan kişilerden de avukat kimlikleri soruldu.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi