Samsun'da karne sevinci

Samsun'da da 2015- 2015 eğitim- öğretim döneminin tamamlanmasıyla öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Merkez İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, hastalıkları engelleri nedeniyle evde eğitim gören öğrencileri evlerinde ziyaret edip karnelerini verdi.

Samsun'da karne sevinci

Samsun'da16 bin öğretmen ve 247 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Okullarda düzenlenen törenlerle karnelerini alan öğrenciler yaz taline başladı.

ENGELLİ VE HASTA ÖĞRENCİLERİNE EVDE KARNE

İlkadım İlçesi’nde hastalıkları ve engelleri nedeniyle okula gidemeyen ve evlerinde eğitim gören 3 öğrenciyi İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz evlerinde ziyaret ederek karnelerini verdi. Kaymakam Atlamaz ilk olarak 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki yürüme ve görme engelli Azra Ceren Bol'u ziyaret etti. Küçük çocuğun öğretmeninden durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Azra Ceren Bol’a karnesini ve hediyelerini verdi.
Kaymakam Atlamaz daha sonra omuriliğindeki skolyoz hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 9 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Pelin Su Atar'ı ziyaret etti. Karnesini alan küçük çocuk çok mutlu olduğunu söyleyerek hayalinin işitme engelliler için işaret dili öğretmeni olmak olduğunu belirtti. Kaymakam Atlamaz ayrıca bipolar bozukluk (duygu durum bozukluğu) rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim gören 15 yaşındaki 9'uncu sınıf öğrencisi Elif Akbulut'u da ziyaret ederek karnesini ve hediyelerini verdi.
Öte yandan 23 Nisan İlk ve Ortaokulu’nda da öğrenciler karne sevinci yaşadı. İlkokul öğrencileri velileri ile birlikte karne törenine katıldı. Ortaokuldan mezun olan 8'ini sınıf öğrencileri ise karne sevinci ile birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu da yaşadı.

Kaynak: DHA