Sanat aşkı engel tanımıyor

MANİSA'da oturan asansör firması sahibi, bedensel engelli, 64 yaşındaki Ramazan Göktaş, hiçbir eğitim almamasına rağmen tükenmez kalemlerle yaklaşık 2 bin resim yaptı. Eserlerini sergiye çıkarmaya hazırlanan Göktaş, sanatın engel tanımadığını ve kendisini eve kapatan engellilere örnek olmak istediğini söyledi.

Sanat aşkı engel tanımıyor
Manisa'da çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Ramazan Göktaş, tükenmez kalemlerle 2 bin resim yaptı. Hiçbir resim eğitimi almadığını anlatan Göktaş, çocukluğundan bu yana resme meraklı olduğunu söyledi. Sadece tükenmez kalem kullanarak yaptığı portre ve çiçek figürlerinden oluşan yaklaşık 2 bin resme gözü gibi bakan Göktaş, "Resim yapmak bana iyi geliyor. Kendimi daha sağlıklı ve mutlu hissediyorum. Tükenmez kalemlerim ve kağıtlarımla yıllardır çok mutluyuz. Şimdi de yaptığım eserleri sergiye çıkaracağım. 2 bin çalışmamdan 132 tanesi sergilenecek. Bütün engellilere sesleniyorum. Kendinizi hayattan soyutlamayın, sanatla hayata bağlanabilirsiniz" dedi.
Aynı zamanda 40 yılı aşkın süreden bu yana asansörcülük yapan Göktaş, daha önce şeker imalatı ile uğraştığını ancak yürüme güçlüğü nedeniyle asansörcü olmaya karar verdiğini söyledi. Göktaş, "Çok büyük zorluklar yaşıyordum. Ben de hem kendimi hem de diğer engellileri rahat ettirmek için asansörcü olmaya karar verdim. Genelde engellilere yönelik asansörler yapıyorum" diye konuştu.

DHA
 

Kaynak: DHA