Sedat Peker sesiz sedasız ufacık oğlu Talha Peker'i fenomen Diriliş Ertuğrul'a verdi! Boğaçhan siyaset gündemi olup meclise girdi

TRT1 ekranlarında yayınlanan ve severek izlenen Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan 32. bölümünde Sedat Peker'in oğlu Talha Peker damgasını vurdu. Sedat Peker'in henüz 7 yaşındaki oğlu Talha Peker, konuk oyuncu olarak Diriliş Ertuğrul'a dahil oldu. Talha Peker'in dizi de oynaması ise siyaset ortamını gerdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, konuyu Meclis gündeminde tartıştı

Sedat Peker sesiz sedasız ufacık oğlu Talha Peker'i fenomen Diriliş Ertuğrul'a verdi! Boğaçhan siyaset gündemi olup meclise girdi

TRT1 ekranlarında yayınlanan ve severek izlenen Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan 32. bölümünde Sedat Peker'in oğlu Talha Peker damgasını vurdu. Sedat Peker'in henüz 7 yaşındaki oğlu Talha Peker, konuk oyuncu olarak Diriliş Ertuğrul'a dahil oldu. Talha Peker'in dizi de oynaması ise siyaset ortamını gerdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, konuyu Meclis gündeminde tartıştı. Boğaçhan Talha Peker kimdir?

HDP’li Tan, TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

32. BÖLÜMÜN KONUK OYUNCUSU

“TRT‘de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin 32. bölümünde konuk oyuncu olarak dahil olan ve hala dizide rol alan Boğaçhan Talha Peker, Sedat Peker’in oğludur. Sedat Peker, Rize’de düzenlediği mitingde Recep Tayyip Erdoğan’ın destekçisi olduğunu belirtmiş ve bazı kesimleri ‘dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız’ sözleriyle tehdit etmiştir.

OYUNCULUK GEÇMİŞİ

Bakanlarınızın ve milletvekillerinizin düzenli olarak setine gidip görüntü verdiği Diriliş Ertuğrul dizisinde, mitinglerde Erdoğan’ın destekçisi olduğunu belirten Sedat Peker’in oğlunun oynatılma gerekçesi nedir? Tanınan oyuncuların yer aldığı ve yüksek bir bütçeye sahip bu dizide oynayan Sedat Peker’in oğlunun oyunculuk geçmişi bulunmakta mıdır? TRT’de yayınlanan bu dizide Sedat Peker’in oğlunun oynatılması ile Peker‘in Rize mitingindeki konuşması arasında bir bağlantı bulunmakta mıdır?

Rizeli bir aileden gelen Sakarya doğumlu olup uzun süre Almanya'da yaşayan Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir.

1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasa dışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır. 1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkûm olmuştur. Tehditle tahsilât yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek ve benzeri suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'deRomanya'dan Türkiye'ye getirildi.

Eylül 1998'de Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi. Sekiz ay 29 gün cezaevinde bulundu.

12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmıştır. Kelebek Operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlandı. Sedat Peker'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Böylece hükümlü olduğu süreye 1 yıl 3 ay daha eklenmiştir.

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Sedat Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi.[11] 10 Mart 2014 tarihinde Özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve tutukluluk süresi 5 yılı aştığı için mevzuat gereği tahliye edildi.

Kocaeli Spastik Engelliler Derneği ve Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği gibi kuruluşlara yaptığı yardımlarla gündeme gelmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz