Görüş Bildir

Şehit savcı Kiraz'ın adı hatıra ormanında yaşayacak

Mersin’in Anamur İlçesi’nde, İstanbul'da bir hafta önce rehin alınarak şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehit savcı Kiraz'ın adı hatıra ormanında yaşayacak
Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı, Anamur T Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Orman İşletmesitarafından Evciler Mahallesinde oluşturulan ormana harnup ve badem fidesi olmak üzere toplam 400 meyve fidesi dikildi. Fidan dikim törenine Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Orman İşletme Müdürü Hüseyin Meteris, hakim, savcılar, avukatlar, Cezaevi Müdürü Şıh Mehmet Yiğit ile 19 Açık Cezaevi hükümlüsü katıldı.
Şehit Savcı Kiraz'ın adını yaşatmak için orman oluşturulduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Temel, "Biz yargı mensupları olarak adaletin yerine getirilmesi ve hukukun üstünlüğü için mücadele ediyoruz. Bu tür olaylar bizim bu hedefte yürümemizde daha da kararlı olmamızı sağlar" dedi.
Belediye Başkanı Türe ise, Savcı Kiraz adına oluşturulan hatıra ormanının artık tüm Anamur’un olduğunu ve herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Konuşmanın ardından Kuran okunurken, katılımcılar da fide dikimi yaptı. Fidan dikiminin ardından mahkumlarının yetiştirdiği çilekler ile muhtarlık tarafından hazırlanan sıkma ve tatlı ikram edildi.



Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi