Görüş Bildir

Şehitlere Veda!

Türkiye, Batman'daki hain saldırıda şehit düşen 8 vatan evladının acısını kalbine gömerek, ebediyete uğurladı.

Şehitlere Veda!

Teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Şehit askerler Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Uzman Çavuş Neşet Gök, Uzman Çavuş Okan Dinçer, Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Uzman Çavuş Ali Hekim, Uzman Çavuş Süleyman Aydın, Uzman Çavuş Uğur Göksu, Uzman Çavuş Yahya Şen son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için Amasya, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırıkkale ve Samsun'da cenaze törenleri düzenlendi.

Şehit askerlerden Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın, PKK terör örgütünün 34 yıl önce şehit ettiği ilk asker olarak kayıtlara geçen aynı adı ve soyadı taşıdığı şehit er Süleyman Aydın ile aynı kaderi paylaştı. Samsunlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun tabutuna sarılan nişanlısı Nesrin Atağ "Sana söz vermiştim ağlamayacağım" sözleri herkesi duygulandırdı.

Türkiye şehitlerini kalbine gömdü. Batman'ın Gercüş'ün Yemişli köyü ile Mardin'in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında önceki gün operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Saldırıda 8 asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı. Şehit düşen Mehmetçikler için ilk tören Batman'daki Hava Üs Komutanlığı'nda düzenlendi. Törenine, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in yanısıra kamu kurum yöneticileri, askeri erkan, şehitlerin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Şehitler toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

CENAZELER MEMLEKETLERİNDE

Memleketlerine uğurlanan şehit askerler için dün Amasya, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırıkkale ve Samsun'da cuma namazı sonrasında cenaze törenleri düzenlendi. Şehitlerden Uzman Çavuş Özgür Can İnce Ankara'da, Uzman Çavuş Süleyman Aydın Amasya'da, Uzman Çavuş Okan Dinçer Balıkesir'de, Uzman Çavuş Neşet Gök Eskişehir'de, Uzman Çavuş Ali Hekim Isparta'da, Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus İzmir'de, Uzman Çavuş Uğur Göksu Samsun'da düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Tedavi için yaralı halde GATA'ya gönderildiği sırada uçakta şehit olan Uzman Çavuş Yahya Şen ise memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

AYNI İSİM, AYNI SOY İSİM VE AYNI KADER: SÜLEYMAN AYDIN

Şehit Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın, PKK'nın 34 yıl önce şehit ettiği ilk asker olarak kayıtlara geçen aynı adı ve soyadını taşıdığı şehit er Süleyman Aydın ile aynı kaderi paylaştı.

PKK'nın 15 Ağustos 1984'te Siirt’in Eruh ilçesinde şehit ettiği ilk asker olan Süleyman Aydın, memleketi Erzincan’ın Mertekli köyünde defnedilmişti. Aradan geçen 34 yıl sonra bu kez Batman’ın Gercüş ilçesinde PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden birisi de PKK’nin ilk şehit ettiği asker olan Süleyman Aydın ile aynı adı ve soyadı taşıyordu. Şehit Aydın’ın cenazesi memleketi Amasya’nın Suluova ilçesinde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehitliğe defnedildi.

BABANIN EN AĞIR GÜNÜ

Oğlunun cenazesini omzunda taşıyıp sarılı olduğu Türk bayrağını öperek hainleri ağlayıp sevindirmeyeceğini belirten baba Niyazi Aydın’ın "Oğlum kalk haydi operasyona gideceğiz. Bazen ‘beni çaldır’ diyordun. Oğlum haydi kalk operasyon saati geldi” sözleri yürekleri dağladı. Ağabeyinin tabutunun başında ellerini yumruk halinde bekleyen astsubaylık eğitimi süren diğer oğlu Sefa’yı işaret eden Aydın, "O da jandarma. İki ay sonra Allah izin ederse o da gidiyor inşallah” diye seslendi.

ASKER KIYAFETLERİYLE UĞURLADILAR

Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Ankara'da gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehidin babası ve kardeşi cenaze törenine asker kıyafetiyle katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan protokol üyeleri camiye girişlerinde şehidin babası Ömer İnce, annesi Sündüz İnce ve kardeşine taziyelerini sundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin yakınları gözyaşları dökerken, baba Ömer İnce şehit oğlunun arkasından el salladı. Şehit İnce'nin naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Elvankent Şehitliği'ne götürüldü. Öte yandan, şehidin babası ile kardeşinin törene asker kıyafetiyle katıldığı görüldü.

NİŞANLASI ŞEHİT ASKERE BU SÖZLERLE VEDA ETTİ...

Samsunlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun tabutuna sarılan nişanlısı Nesrin Atağ, "Bizim hayallerimizi, umutlarımızı çaldılar" diyerek gözyaşı döktü. Şehit düşen jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için Samsun'un Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Törende şehit Göksu’nun yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Fidase Göksu ve nişanlısı Nesrin Atağ, tabutun önündeki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü.

Nişanlısının kamuflajını giyen ve tabuta sarılarak gözyaşı döken Nesrin Atağ, "Sana söz verdim. Dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Bizim hayallerimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar” diye konuştu.

Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyitahmet Göksu ise kardeşinin tabutuna sarılarak, “Benim de evlatlarım var. Onları da asker olarak yetiştireceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim” şeklinde konuştu.

İlçede bulunan Merkez Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için helallik alındı. Göksu daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi.

"OLMADI BÖYLE OĞLUM"

Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (24), memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Sedye üzerinde törene katılan şehidin annesi Ayşe Hekim, "Olmadı böyle oğlum" diyerek, gözyaşı döktü.

ŞEHİT YAKINLARI FENALAŞTI

Şehit Hekim'in annesi Ayşe Hekim, sağlık ekiplerinin kontrolünde sedye üzerinde alana getirildi. Şehit yakınları için ayrılan alanda sedyede bulunan, serum takılı Ayşe Hekim, "Olmadı böyle oğlum" diyerek, ağıt yaktı. Ali Hekim'in 25 gün önce evlendiği eşi Ayşe Hekim, gözyaşlarını tutamazken, tören sırasında fenalaşan şehit yakınları, sağlık ekiplerince sedyeyle alanda hazır bekletilen ambulanslara taşındı.Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen'in kıldırdığı namazının adından şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim'in cenazesi, Isparta Garnizon Şehitliği'ne toprağa verildi.

ŞEHİDİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI!

Şehit Uzman Çavuş Okan Dinçer, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bağlı Bademli Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.Şehidin annesi Arife, babası Tezcan Dinçir, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü, kardeşi Oktay ise tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Şehit Dinçer için ilk olarak evinin önünde dua okunarak helallik alındı, ardından da köy meydanında tören düzenlendi. Bademli Mezarlığı karşısında bulunan meydanda kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.

AĞABEYİNE 'ŞEHİT OLACAKSIN' DEMİŞ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan, cenaze törenine askeri kamuflaj giyerek katıldı. Reşadiye Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde şehidin babası Turan, annesi Nurcan, kardeşleri Burak ve Batuhan cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Eskişehirli şehidin en küçük kardeşi 7 yaşındaki Batuhan Gök, cenaze törenine askeri kamuflaj ile katıldı. Tabutun olduğu alana Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile birlikte el ele gelen Batuhan, bir an olsun ağabeyinin tabutunun başından ayrılmadı. Burada askeri yetkililer ve cenaze törenine katılanlar ile birlikte dualar eden küçük Batuhan, görenleri duygulandırdı. Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu ile cenaze namazını kılan Batuhan’ın, ağabeyi izne geldikten sonra gitmesine razı olmadığı ve şehit olacağını önceden söylediği iddia edilmişti.

İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Gök’ün cenazesi tekbirlerle top aracına getirildi. Burada sevenleri tarafından dakikalarca tabutu öpülen Şehit Neşet Gök’ün naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne gözyaşları arasında götürülerek defnedildi.

CENAZE TÖRENİNE SÜLEYMAN SOYLU DA KATILDI

Şehit Uzman Çavuş Yahya Şen memleketi Kırıkkale'de düzenlenen törenle, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Şehit olan Uzman Çavuş Yahya Şen'in cenazesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nin morgundan alınarak öğlende Kırıkkale Nur Camii'ne getirildi. Burada yapılan törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Halil Öztürk ve Ahmet Önal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğanın oğlu Türgev Vakfı Genel Başkanı Bilal Erdoğan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende baba Emrullah, anne Ayşe, ağabeyi Uzman Çavuş Metin Şen ile ikiz kardeşi Zekeriya ve dedesi Ali Şen taziyeleri kabul etti. Yakınları, şehit Yahya Şenin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Ayşe Şen, "İnşallah gâvurun bebelerinden Allah hesabını soracaktır oğlum" diye feryat etti.

Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Yahya Şen'in tabutu, cenaze aracına taşındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türgev Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan da bir süre şehidin cenazesini omuzlarında taşıdı. Konvoy eşliğinde Balışeyh ilçesi Akcakavak köyüne götürülen şehit Şen, gözyaşları arasında toprağa verildi.

 Şehitler için İstanbul'da camilerde de sela verildi. İstanbul'un 39 ilçesindeki merkezi camilerde şehit 8 asker için sela verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi