Görüş Bildir

Selahattin Demirtaş Cumartesi Anneleri ile birlikte eylemde

Galatasaray’da düzenlenen Cumartesi Anneleri’nin 555’inci hafta buluşmasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris katliamını lanetleyerek, “Umut ediyorum IŞİD’i destekleyen, büyüten ve palazlandıran, kullandıran bütün devletler bu katliamda sorumluluklarının farkına varırlar” dedi.

Selahattin Demirtaş Cumartesi Anneleri ile birlikte eylemde

Galatasaray Meydanı’nda 12.00’de başlayan oturma eylemi nedeniyle polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet çevrede güvenlik çemberi oluşturup, oturma eylemine gelenleri arandıktan sonra alana alındı. Oturma eylemi sırasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile, kayıp Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır’a söz verildi.

Oturma eylemine katılan Selahattin Demirtaş; “Ülkemizde maalesef yabancı olmadığımız bir katliam biçimi, saldırı biçimi. Umut ediyorum IŞİD’i destekleyen, büyüten ve palazlandıran, kullandıran bütün devletler bu katliamda sorumluluklarının farkına varırlar. Maalesef her yerde yoksul insanlar, masum halklar bu acı faturayı ödüyor, ödemek zorunda kalıyor. Türkiye’de de bu faturayı bizler ödedik. IŞİD’i büyütüp onu pohpohlayanlar, onu Türkiye de dahil olmak üzere tetikçi olarak kullanalar bugün bu katliam karşısında maalesef timsah gözyaşı dökenlerdir. Parlamentodaki üçüncü büyük partinin genel başkanına açıkça hedef gözetilerek ateş ediliyor. Ülkenin başbakanı çıkıp, eş genel başkanımıza ve milletvekillerimize şov yapmayın diyor. Şovmenin en büyüğü ve bugüne kadar yaşanmış, 12 yıllık AKP iktidarı dönemindeki bütün katliamların sorumlusu olan siyasetçi bize şov yapmayın diyor” diye konuştu.

Katılıcıların yoğun ilgi gösterdiği Selahattin Demirtaş oturma eylemi sonrası habercilerin sorusu üzerine; “Şuan üçüncü dünya savaşı Suriye toprakları üzerinde ağırlıklı olmak üzere bir vekalet savaşı şeklinde devam ediyor. Bundan büyük devletler başta olmak üzere, büyük devletler birinci derece sorumludur. IŞİD’i tehdit olarak görmeyen, ortak mücadele etmeyen bütün devletler, siyasetçiler bundan sorumludur. Başbakan yakın zamana kadar IŞID’i öfkeli gençler olarak tanımladı. İki yıl öncesine kadar Türkiye IŞİD, El Kaide, Nusra gibi örgütleri açıkça destekledi. Buradan TIR’larla silahlar gönderildi. Halen Türkiye IŞİD için kolay bir geçiş güzergahıdır. Türkiye’nin sınırlarını halen IŞİD’e kapatmış değil. Suruç, Diyarbakır, Ankara katliamlarını IŞİD açıkça üstlenmedi. Savcılar bunun arkasında IŞİD olduğunu tespit ettiler. Yapanlar IŞİD militanı teröristler, ama IŞİD üstlenmedi. Ama Fransa’da açıkça üstleniyor” dedi.

"BUYURSUN DAVUTOĞLU ,SİLVANA BERABER GİDELİM"

“Silvan’da 12 gündür sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Başbakan ‘Orada kamunun güvenliğini korumak için operasyonlar devam edecek’ diyor. Şu anda kamunun tamamıyla, Silvan halkının tamamı şu anda AKP teröründen kurtulmaya çalışıyor. AKP güvenlik anlayışlarını bitire, bütün sorunları diyalog ve çözüm yoluyla çözeceğiz dese bir anda her şey normale dönebilir. Ama ısrarla ve silahla çözeceğiz dediği için bugün Silvan’da olaylar yaşanıyor. Buyursun Davutoğlu ile beraber gidelim. Silvan’ın, Cizre’nin sokaklarına beraber girelim. Hendeklerde ne oluyor, insanlar neden hendek kazmışlar, ne istiyorlar? Buyrun muhalefetle birlikte gidelim, o ilçenin sorunlarını dinleyelim. Niye polis gönderiyorsunuz, buyrun biz gidelim. İşi sadece polislere bırakacaksanız görevini bırak, emniyet müdürü ülkeyi yönetsin. Bütün sorunları emniyet müdürlerine havale edeceksen, ülkeyi sen yönetme. Başarılı bir emniyet müdürü yönetsin, daha iyi olur. Siyasetçiysen, siyasetten çözüm üreteceksen buyrun beraber gidelim. Çözüm için davet ediyorum. Siyasetçiler olarak sorumluğu biz üstlenelim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi