Şemdinli son dakika! 8 şehit

Eli kanlı terör örgütü PKK, Hakkari şemdinli'de bulunan Durak Karakoluna bomba yüklü araç ile saldırdı. Yürekleri yakan haber sonrasında 8 şehit olduğu TSK son dakika açıkladı

Şemdinli son dakika! 8 şehit

Hakkari Şemdinli'den acı haber tez duyuldu. Pazar sabahı Hakkari Şemdinli dahil tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Şemdinli'de bulunan Durak karakolu'na kanlı PKK örgütü tarafından bombalı araçlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 6 şehit kayıtlara geçerken, sonradan belrlemelere göre ise şehit sayısı 8'e çıktı. Durak Karakoluna hain PKK'nın bobalı araçla düzenlediği saldırı da şehit düşen 8 asker için TSK son dakika açıklama yaptı.

ŞEMDİNLİ'DEN DE DUYULDU

Hakkari Şemdinli'ye bağlı ve 20 km mesafede bulunan Durak Karakolu'nda meydana gelen bombalı saldırı, şehir merkezinden de duyulduğu iddia edildi. Peki ya şehit düşen askerlerimiz açıklandı mı?

TSK AÇIKLADI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz"

PATLAMANIN ŞİDDETİ OLUŞAN ÇUKUR'DA GİZLİ

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtiliyor.

OPERASYON BAŞLADI

Saldırıdan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon  başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz