Görüş Bildir

Siirt'te kapatılan yollar açıklandı! İşte dev operasyon ayrıntıları

Siirt Şirvan ve Baykan ilçelerinde mevcut PKK varlığı ve mücadele kapsamında bazı yolların kapatıldığı açıklandı. Siirt'te kapatılan yollar açıklandı.

Siirt'te kapatılan yollar açıklandı! İşte dev operasyon ayrıntıları

Siirt Şirvan ve Baykan ilçelerinde mevcut PKK varlığı ve mücadele kapsamında bazı yolların kapatıldığı açıklandı. Siirt'te kapatılan yollar açıklandı.

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerce  gerçekleştirilebilecek eylemlere yönelik vatandaşların can ve mal güvenliği  sağlamak ile terör örgütü PKK'ya lojistik destek ve eleman temini faaliyetlerinin  önüne geçilmesi maksadıyla her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Açıklamada, Bitlis merkez Karınca Jandarma Karakol Komutanlığı  sorumluluk bölgesinde bulunan ve ikamet edenin olmadığı Konalga köyü ve  mezralarına giden yolun Bitlis Valiliğince kapatıldığı, bölgenin daha önceden  barınma alanı olarak kullanıldığı bildirildi.

Son zamanlarda söz konusu bölgenin örgüt mensuplarınca barınak ve  sığınma alanı olarak kullanılabileceği belirtilen açıklamada, yollar kullanılarak  iş birlikçiler tarafından erzak yardımı yapılabileceği değerlendirildiği  aktarıldı.

Bitlis merkez Konalga köy ve mezralarına giden Siirt'in Şirvan  ilçesine bağlı Boylu Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan  Kömürlü köyü ile Baykan ilçesine bağlı Kasımlı Jandarma Karakol Komutanlığı  sorumluluk bölgesinde bulunan Kasımlı köyü yolunun kullanıma kapatıldığı  kaydedilen açıklamada, aksine hareket edenler ile emirlere duyarsız kalanlara  fiile ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde ilgili mevzuat gereği yasal işlem  yapılacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir