Görüş Bildir

Silopi'de öğretmenlerden engelli 2 öğrenciye akülü tekerlekli sandalye

Şırnak'ın Silopi İlçesi Cudi Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler aralarında topladıkları paralarla okullarının bedensel engelli öğrencileri Servet Mungan ve Yusuf Solar'a akülü tekerlekli sandalye aldı.

Silopi'de öğretmenlerden engelli 2 öğrenciye akülü tekerlekli sandalye

Silopi İlçesiCudi Ortaokulu'nda eğitimgören bedensel engelli 5'inci sınıf öğrencisi Servet Mungan ile 6'ncı sınıf öğrencisi Yusuf Solar'a akülü tekerlekli sandalye alabilmek için okul öğretmenleri bir ay önce kampanya başlattı. Kampanyaya okulun öğretmen ve idarecilerin yanı sıra başka okullarda görev alan öğretmenlerin de destek vermesiyle engelli öğrencilere akülü tekerlekli sandalyeler temin edildi. Akülü sandalyeler okulda düzenlenen törenle iki öğrenciye hediye edildi. Törene Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Okul Müdürü Şefik Tayşun, engelli yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Akülü aracına kavuşan Yusuf Solar, "Tekerlekli sandalye ile eve gittiğim zaman zorlanıyordum. Arkadaşlarım beni getirip götürüyordu. Şimdi akülü aracım var. Kendim eve gidip gelebileceğim. Akülü sandalyeye kavuştum. Öğretmenlerime teşekkür ederim" dedi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Servet Mungan, öğretmenlerine teşekkür etti.
Din Kültürü Öğretmeni Resul Cengiz, Cudi Ortaokulu öğretmenleri olarak kendi aralarında yardım topladıklarını ve engelli öğrenci Yusuf Solar ile Servet Mungan'a birer akülü tekerlekli sandalye aldıklarını söyledi. Cudi Ortaokulu Müdürü Şefik Tayşun, "Kampanya, din kültürü öğretmenlerimizin eşliğinde okulumuzda öncelikle başlatılan ve ilçedeki birkaç öğretmenden destek alınan bir kampanyadır. İki tane engelli kardeşimize akülü sandalye alma hedefimiz vardı. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Ayrıca ailelerini de davet ettik. Onlarda çok mutlu oldular. Bu tür davranışların ilçemizde, öğrencilerimiz arasında toplum içerisinde yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Çünkü toplumsal duyarlılık çok azalmış. İnsanların bir birlerine yardım duyguları çok zayıflamış. O yüzden bunu güçlendirmek istiyorduk. Bu vesile ile katılan tüm arkadaşlarımıza ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi