Silvan'da PKK'nın yeni hedefi kürt gençleri

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde öldürülen Orhan Bilekçi'nin sosyal medya da PKK hakkında yaptığı yorumlardan sonra öldürüldüğü açıklandı

Silvan'da PKK'nın yeni hedefi kürt gençleri

Operasyonlar sonrasında köşeye sıkışan PKK terör örgütü, sosyal medyaya dadandı. PKK militanları sosyal medya da saldırıları kınayan bir genci kaçırdıktan sonra infaz etti. 'PKK kürt halkını temsil etmiyor' diye paylaşımda bulunan Orhan Bilekçiler, kaçırıldıktan sonra cesedine Silvan'da ulaşılmıştı. Akabinde polisle işbiriliği yaptığı iddia edlen genç hakkın PKK yandaşı sitelerde "Orhan Bilekçiler cezalandırılmıştır" notu paylaşıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin peş peşe gerçekleştirdiği operasyonlarla iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK bölge halkının da artık isyan etmesi üzerine sivilleri hedef almaya başladı. AKParti'li siyasetçilere suikast düzenleyen teröristler şimdi de PKK'yı sosyal medya üzerinde eleştiren Kürt gençleri tehdit edip infaz ediyor.   PKK'lı teröristlerin 30 Ağustos 2015'te yola döşediği patlayıcının askeri aracın geçişinden önce patlamasıyla manava sebze almaya giden 13 yaşındaki Fırat Sımpil hayatını kaybetti.

Bölge halkı tepkili

Silvan'da yaşanan olayın ardından bölge halkı terör örgütü PKK'ya karşı cephe aldı. Onlardan birisi de cep telefonu dükkanı işleten 28 yaşındaki Orhan Bilekçiler’di. Bilekçiler Fırat'ın haince öldürülmesinden çok etkilendi ve o günden sonra sosyal medya hesabı üzerinden örgüte ağır eleştirilerde bulundu. Terör örgütü PKK'nın Kürt halkını temsil etmediğini bunun yerine onları katlettiğini anlattı.

Cesedini kırsala attılar

Bilekçiler'i tehdit etmeye başlayan PKK'nın şehir yapılanması üyesi teröristler  Bilekçiler'i geçtiğimiz 7 Ekim'de arabasıyla birlikte kaçırdı. Gencin cesedi bir gün sonra Diyarbakır, Silvan Karayolunda ilçeye yaklaşık 40 kilometre mesafede kırsal alanda bulundu.

Cebine not bıraktılar 

Kafasına iki el ateş edilen Bilekçiler'in cebinde ise "Kürdistan İntikam Tugayı" yazılı not çıktı. Terör örgütüne yakın internet sitelerinde yapılan açıklamada ise Bilekçiler'in polisle işbirliği yaptığı belirtilerek, "Orhan Bilekçiler cezalandırılmıştır" denildi.

BABASI İSYAN ETTİ

PKK'lı teröristlerin kaçırarak öldürdüğü Orhan Bilekçileri in babası Ömer Bilekçiler terör örgütüne isyan ederek, "Oğlum sadece sosyal medya hesabından doğru bulmadığı olayları eleştirmiş. PKK sivil halkı katlediyor. Artık yeter" diyerek tepki gösterdi.  (akşam)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler