Görüş Bildir

Şırnak Silopi'de yasağın kalkması akabinde ilçedeki zarar da ortaya çıktı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından terör örgütü PKK mensuplarının ilçeye verdiği zarar ortaya çıktı. Silopi ilçesinde 14 Aralık'ta bu yana teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, bariyerlerin kaldırılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00 itibarıyla kaldırıldı

Şırnak Silopi'de yasağın kalkması akabinde ilçedeki zarar da ortaya çıktı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının  kaldırılmasının ardından terör örgütü PKKmensuplarının ilçeye verdiği zarar  ortaya çıktı.  Silopi ilçesinde 14 Aralık'ta bu yana teröristlerce kazılan  hendeklerin kapatılması, bariyerlerin kaldırılması, tuzaklanmış patlayıcıların  imha edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan  sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00 itibarıyla kaldırıldı.

 Yasağın ardından terör örgütü mensuplarının ilçeye verdiği tahribat  ortaya çıkarken, altyapının zarar gördüğü, teröristlerin bir evden diğer eve  geçiş sağlamak amacıyla duvarları deldiği görüldü.

KONTROLLÜ ŞEKİLDE AÇILIYOR

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla ilçeyi terk eden vatandaşlar  sabahın erken saatlerinden itibaren tekrar evlerine dönmeye başladı. Tahrip olmuş  evlerini gören bazı vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, duvarlarında  delik açılmış, eşyaları kullanılmış ve patlayıcılar sonucu zarar gören evlerine  yerleşmeye çalıştı. Evlerine dönen vatandaşlar, olası bir el yapımı bir patlayıcı tuzağına  karşı dikkatli davranırken, özellikle buzdolabı ve dolaplarını kontrollü bir  şekilde açıyor.

GÖREN HABER VERSİN

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "Silopi'de kamu düzeni tesis  edildi, barikat ve hendekler bertaraf edilerek teröristler etkisiz hale  getirildi, huzur ortamı sağlandı. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını; şüpheli  kablo, patlayıcı düzeneği gibi materyalleri görmeleri durumunda güvenlik  güçlerine bilgi vermelerini rica ediyorum'' dedi. ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI

Su, sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren her gün sabah 05.00  ile 18.00 saatlerinde kaldırıldığını hatırlattı.Sokağa çıkma yasağı süresince yürütülen operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğine işaret eden Su, Silopi'de yürütülen operasyonlarda çok sayıda uzun namlulu silah, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcı ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildiğini belirtti.

518 BARİKAT, 270 HENDEK KALDIRILDI

Su, çok sayıda terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonlarda 518 barikatın kaldırıldığını, 270 hendeğin kaldırıldığını, 800 el yapımı patlayıcının bertaraf edildiğini dile getirdi.

Sokağa çıkma yasağı uygulanan süreçte vatandaşların sağlık, gıda, ilaç ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığına işaret eden Su, "Bu amaçla ilimizdeki mevcut sağlık personeline ilave olarak 105 sağlık personeli takviyesi yapıldı, muhtemel ihtiyaçlar için bir uçak ve bir helikopter ambulans hazır bulunduruldu" dedi. Su, bu süreçte Silopi'de ambulanslara yönelik terörist saldırıların da gerçekleştiğini vurgulayarak, "İlçede 2 bin 750 vakaya müdahale edildi, acil serviste 8 bin 650 hastanın tedavisi yapıldı, 188 doğum gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları için gerekli tedbirler alındı. Açık tutulan market ve fırınlara ilave olarak Silopi Kaymakamlığı tarafından 9 bin 430 gıda paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı" ifadesini kullandı.

EVLERE PATLAYICILAR YERLEŞTİRİLDİ

Su, vatandaşların elektrik ve su ile altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili kurumlara gerekli güvenlik tedbirlerinin sağlanarak hizmetlerin yürütülmesine yardımcı olunduğunu bildirdi. Vatandaşların başta yaşam hakkı olmak üzere sağlık, mülkiyet, özgürlük gibi en temel hak ve hürriyetlerine mayınlı tuzak, barikat, hendek ve silahla saldırılarda bulunan örgüt mensuplarının sadece bunlarla kalmadığını aktaran Su, "Bölücü terör örgütü mensupları vatandaşlarımızın evlerini işgal ederek, duvarları kırarak ve evlerine de patlayıcılar yerleştirerek görülmemiş bir vahşet ve insafsızlık sergilemişler, polis, asker, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden kalleşçe saldırılar yapmışlardır" diye konuştu.

TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

"Silopi'de kamu düzeni tesis edildi, barikat ve hendekler bertaraf edilerek teröristler etkisiz hale getirildi, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlandı. Evlerine geri dönecek vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını, şüpheli kablo, patlayıcı düzeneği gibi materyalleri görmeleri durumunda müdahale etmeden güvenlik güçlerine bilgi vermelerini rica ediyorum" diyen Su, bu süreçte üstün sabır ve anlayış gösteren, güvenlik güçlerine destek veren vatandaşlara teşekkür etti.Su, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşların yanında olacaklarını vurguladı.Bu kapsamda vatandaşların terör sebebiyle oluşan zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmalarının başlayacağını belirten Su, vatandaşlardan görevlilere yardımcı olmalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir