Şırnak Uludere'de son dakika memurları taşıyan araçta patlama! 3 görevli memur hayatını kaybetti

SON Dakika Şırnak Uludere ilçesinde içinde 3 memurun bulunduğu araçta patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Uludere'de hareket halinde iken meydana gelen memurları taşıyan araçtaki patlamanın sebebi araştırılıyor

Şırnak Uludere'de son dakika memurları taşıyan araçta patlama! 3 görevli memur hayatını kaybetti

SON Dakika Şırnak Uludere ilçesinde içinde 3 memurun bulunduğu araçta patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Uludere'de hareket halinde iken meydana gelen memurları taşıyan araçtaki patlamanın sebebi araştırılıyorndı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde içinde 3 memurun bulunduğu otomobil hareket halindeki patlama meydana geldi, 2 memur hayatını kaybetti, 1 memur yaralandı. Güvenlik güçleri, otomobilde patlayıcı mı taşındığı ya da araca yerleştirilen bombanın mı infilak ettiğini araştırıyor.

OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ

Uludere'ye bağlı Yemişli Köyü'nden bugün saat 10.00 sıralarında ilçe merkezine gelen ve içinde Devlet Hastanesi'nde görev yapan memurlar Diyar Oslu ve Abdülkerim Oslu ile Tapu Kadastro Müdürlüğü memuru Ahmet Arttı'nın bulunduğu 73 FG 263 plakalı otomobil hareket halindeyken patlama meydana geldi. Patlamada hurdaya dönen otomobilde bulunan memurlardan Diyar Oslu ile Ahmet Arttı öldü, Abdulkerim Oslu ise ağır yaralandı.

YARALI MEMUR, HELİKOPTERLE ŞIRNAK DEVLET HASTANESİ'NE SEVK EDİLDİ

Yaralı Abdulkerim Oslu, Uludere Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

ARAÇTA BOMBA MI VARDI?

Patlamada ölen 2 memurun cesetleri de otopsi için Uludere Devlet Hastanesi morguna gönderilirken, güvenlik güçleri de araçta bomba mı taşındığı veya araca başkaları tarafından mı bomba konulduğunu saptanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Uludere

 Doğu Anadolu'da bulunan ve Şırnak iline bağlı olan bir ilçedir.İlçenin yüzölçümü 825 km2 olan Uludere (Kılaban), Irak ile 56 km sınıra sahiptir. Doğusunda Hakkâri ilinin Çukurca (Çel) ilçesi, batısında Şırnak ili ve Silopi ilçesi, kuzeyinde Beytüşşebap (Elkî) ilçesi, güneyinde Irak toprakları bulunmaktadır. Coğrafi olarak dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. Haftanîn ve Kêla Meme (Kel Mehmet dağı) dağları ilçenin en yüksek dağlarıdır. Ayrıca Suwar, Serhe, Haftanîn, Meydan, Elcan ve Şirîş önemli yaylalarıdır. İklimi genellikle karasaldır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlıdır. İlçeyi ikiye bölen Hezil Çayı'nın bir kolu olan Kılaban Deresi ilçeye hayat vermektedir.

Mahalleler: Kılaban ,Ödül ,Gündoğdu ,Özelli, Küçükçay, Yeşiyuva

Beldeler: Uzungeçit,Şenoba,Hilal

Bucak Merkezi: Ortabağ

Köyler: Akduman, Andaç, Ballı, Bağlı, Bağlıca, Bulakbaşı, Dağdibi, Doğan, Gülyazı, Işıkveren, İnceler, Onbudak, Şeyhan, Ortaköy, Ortasu, Taşdelen

İlçenin tarihi, millattan önceye dayanmaktadır. Tarih boyunca Urartular, Medler, Persler, Romalılar, Arsaklılar ve Sasaniler'in egemenliğine girmiştir. 1142’de I. İmadeddin Zengi'in ve 1260 yılında Hulagu’nun Hakkari yöresini ele geçirmesini izleyen yılların kargaşalığı, yöre beylerinin 1349’da Karakoyunlulara bağlanmayı kabul etmeleri ile durur. 1386’da Timur ve 1502’den itibaren Safevi hakimiyeti altında yaşayan Uludere (Kılaban), Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı İmparatorluğu'na bağlanarak bütün il beyleri gibi içişlerinde serbest bırakılır. Aşiret Beyleri kendi egemenlik haklarını korumak, Osmanlı toprak sisteminin dışında bir sistemle yönetilmek ve seferlere asker yollamak şartıyla imparatorluğun egemenliğinde Cumhuriyete kadar kalmışlardır. Osmanlı döneminde bölgeye Sindi aşireti hakimdi.

Cumhuriyetin ilanından sonra bucak haline getirilerek Beytüşşebap ilçesine bağlanan Uludere 27.06.1957 tarihinde yürürlüğe giren 7033 sayılı kanunla ilçe yapıldı. Bu tarihten 1990 yılına kadar Hakkari (Çölemerik) iline bağlı bir ilçe oldu. 16.05.1990 tarihinde çıkarılan 3474 sayılı kanunla yeni kurulan Şırnak iline bağlandı. Uludere ilçesi Şırnak iline bağlı olup il merkezine uzaklığı 48 km.dir. İlçeye bağlı 12 köy ve 3 belde vardır. Uludere Belediyesi 1958 yılında kurulmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz